DETONACIJA: Murinjo preuzima jednu od najjačih ekipa na svetu?

Autor: Tanjug

Sport

17.04.2023

18:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Posebni" pred velikim izazovom.

DETONACIJA: Murinjo preuzima jednu od najjačih ekipa na svetu?

Foto: Tanjug/AP

Trener Rome Žoze Murinjo jedan je od najozbiljnijih kandidata za novog selektora fudbalske reprezentacije Brazila, prenosi Atletik.

Brazil je trenutno bez selektora, pošto je Tite podneo ostavku krajem prošle godine posle eliminacije od Hrvatske u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kataru.

Brazilska fudbalska konfederacija (CBF) je u potrazi za novim selektorom, a prvi na listi želja bio je trener Reala Karlo Anćeloti. Međutim, italijanski stručnjak ima ugovor sa Realom do kraja naredne sezone.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Žoze Murinjo

Atletik prenosi da je zbog toga u prvom planu Murinjo, koji je zanimljiv rukovodstvu CBF-a zbog "istorije osvajanja trofeja, harizme i poznavanja portugalskog jezika". Murinjo ima ugovor sa Romom do juna naredne godine, a angažman portugalskog stručnjaka bi zbog toga bio veliki problem za čelnike CBF.

Kao potencijalni kandidati za novog selektora Brazila pominju se i trener Fenerbahčea Žorž Žesus, prvi stručnjak Fluminensea Fernando Diniz i šef stručnog štaba Palmeirasa Abel Fereira.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading