HRVATI U ŠOKU ZBOG IZJAVE SVOG TRENERA: Srbija je BOLJA od nas!

Autor:

Sport

08.04.2023

22:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Surovo priznanje diglo javnost u komšiluku na noge.

HRVATI U ŠOKU ZBOG IZJAVE SVOG TRENERA: Srbija je BOLJA od nas!

Foto: Tanjug/AP

Navijači Hrvatske

Nakon raspada nekadašnje SFRJ, svaka zemlja pokušala je da fudbal podigne na najviši mogući nivo, a trener hrvatskog prvoligaša Gorice Željko Sopić za tamošnji portal "Gol" analizirao je stanje u ovom sportu u nekim od bivših članica zajedničke države.

Prema njegovim rečima, u Srbiji i Mađarskoj uslovi za treniranje su mnogo bolji, a Slovenija može da se pohvali mnogo većim brojem stadiona nego Hrvatska.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Luka Modrić

- Teško je objasniti, ne mogu da shvate, šta god da kažete. Pola toga je u principu laž, jer kada stavite na papir, ne pije vodu. Kako stvarate talente na veštačkoj travi? To je drugi sport. Na pravoj travi u juniorskoj ligi igraju možda tri-četiri kluba. Vizuelno se grade neki stadioni, centri, kampovi, na kraju bude jedna škola i vrtić, ako i to. Ne znam jesu li ti ljudi svesni da sve zemlje u regionu imaju bolje stadione i infrastrukturu od nas. Mađarska je nemerljivo bolja, čak i Srbija, kojoj smo mi uzori, ima bolje uslove. Ponižavajuće i žalosno je da Slovenija ima više stadiona od nas - rekao je Sopić za "Gol".

Sadašnji strateg Gorice može se pohvaliti bogatom karijerom, pošto je jedan deo proveo u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i u Azerbejdžanu, te je govorio i o tome. Naime, on je trenirao Al Ain i Sabah, dok je 2016. godine predvodio Dinamo Zagreb na tri utakmice kao privremeni trener.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading