MITAR U "ODABRANOM" DRUŠTVU! Englezi Srbina stavili na STUB SRAMA i izjednačili ga sa PREVARANTIMA i SILEDŽIJAMA!

Autor:

Sport

05.04.2023

11:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatno šta je napadač Fulama doživeo, a da je kazna neopravdana složio se i čuveni sudijski ekspert Raka Đurović.

MITAR U "ODABRANOM" DRUŠTVU! Englezi Srbina stavili na STUB SRAMA i izjednačili ga sa PREVARANTIMA i SILEDŽIJAMA!

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Mitrović

Aleksandar Mitrović zaradio je osam utakmica suspenzije zbog crvenog kartona koji je dobio na meču FA Kupa u kom je njegov Fulam poražen od Mančester junajteda rezultatom 3:1.

Srpski reprezentativac je tada odgurnuo glavnog sudiju Krisa Kavana, a Britanci su rešili da treniraju strogoću, te napadaču Fulama daju jednu od najvećih kazni u istoriji ove zemlje.

Tako su Mitrovića Englezi izjednačili sa prevarantima, siledžijama i dopingovanim fudbalerima, kao i igračima koji su uživali u čarima nedozvoljenih supstanci zabave radi, pa je najbolji strelac u istoriji naše reprezentacije upao u "odabrano" društvo. Kazna za Mitra je zvanično deseta najveća u istoriji Premijer lige, a evo kako su izgledale sve ostale:

1) Mark Bosnić, Čelsi (devet meseci) - Koristio kokain, dobio i otkaz od Čelsija

2) Erik Kantona, Mančester junajted (devet meseci) - Udario navijača, dobio je i 120 sati društveno korisnog rada

3) Rio Ferdinand, Mančester junajted (osam meseci) - Propustio doping kontrolu, rekao da je zaboravio jer je otišao u šoping

4) Adrian Mutu, Čelsi (sedam meseci) - Pozitivan na kokain

5) Kolo Ture, Arsenal (šest meseci) - Doping, kasnije odluka promenjena jer je utvrđeno da nije znao šta uzima

6) Paolo Di Kanio, Šefild Venzdej (11 utakmica) - Odgurivanje sudije

7) Dejvid Praton, Sautempton (deset utakmica) - Odgurivanje sudije

8) Luis Suarez, Liverpul (deset utakmica) - Situacija u kojoj je ujeo Baneta Ivanovića

9) Luis Suarez, Liverpul (osam utakmica) - Rasističke uvrede za Patrisa Evru

10) Aleksandar Mitrović, Fulam (osam utakmica) - Odgurivanje sudije

Čuveni sudijski ekspert, Raka Đurović, u razgovoru za naš portal istakao je da je kazna prevelika, te da Englezi treniraju strogoću na stranim fudbalerima.

Po meni, kazna za Aleksandra Mitrovića je neopravdana. Očito da u Engleskoj postoji ogroman pritisak javnosti, što je uticalo da disciplinska komisija izrekne toliku kaznu. Da se razumemo, svaki crveni karton je posledica nekog nesportskog ponašanja. Sigurno je uticalo to što Mitrović nije Englez - rekao je Đurović, pa dodao:

- Odgurnuo je sudiju lagano. Kada malo bolje pogledamo, bilo je sijaset takvih situacija i ovo nije bio klasičan napad na sudiju. Nije imao neku zlu nameru, već je samo tražio obrazloženje situacije. Kvalifikacija se jasno može videti kroz video-zapis. Inače, prirodno je da se svi bune na odluke sudija, šire ruke, i tako dalje. Lako je trenirati strogoću na nekome ko je stranac. Ipak, Mitrovićevo ponašanje ne treba da bude smernica drugim igračima. Ponavljam, javnost u Engleskoj ima jako veliku ulogu i uticaj kod takvih incidenata i primeni sankcionih mera. Oni uporno sugerišu koju odluku doneti i vrše pritisak na donosice.

Do kraja Premijer lige Fulam će odigrati još deset utakmica, a Mitrovića neće biti na većem delu finalne faze šampionata. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading