DA LI SU ONI NORMALNI? Englezi Mitra porede sa FAŠISTOM!

Autor:

Sport

20.03.2023

14:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada su stvarno preterali.

DA LI SU ONI NORMALNI? Englezi Mitra porede sa FAŠISTOM!

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Mitrović

Aleksandar Mitrović doživeo je prekid filma na utakmici četvrtfinala FA Kupa u kojoj je njegov Fulam poražen od Mančester junajteda rezultatom 3:1.

Mitrović je postigao pogodak za 1:0, a onda je burno reagovao na crveni karton koji je dodeljen njegovom saigraču Vilijanu, napao je sudiju Krisa Kavana, pa je i sam isključen.

 

 

Mediji na Ostrvu razapeli su reprezentativca Srbije i traže čak deset utakmica suspenzije, a kao glavni razlog navode poređenje sa situacijom koju je imao Paolo Di Kanio.

Italijan je 1998. godine dobio suspenziju od 11 mečeva zbog guranja sudije Pola Alkoka, ali je taj slučaj u kom se našao deklarisani fašista i čovek čiju su karijeru pratili brojni skandali, daleko brutalniji od ovog Mitrovićevog.

Nema sumnje da Englezi preteruju i veruje se da je suspenzija od deset utakmica prevelika, ali ostaje da se vidi kako će Mitrović stvarno proći.

Što se Di Kanija tiče, on nikada nije krio da je fašista, a jednom prilikom je čak istakao sledeće:

Jesam fašista, ali ne i rasista. Pozdravio sam navijače koji dele moje stavove. Tim gestom nisam želeo da podstaknem nasilje ili rasnu mržnju - rekao je Di Kanio pošto je na nekoliko utakmica u Seriji A navijače Lacija za koji je tada igrao pozdravljao fašističkim pozdravima.

Pre povratka u Fulam i izdržavanja kazne, kolika god ona bila, Mitrovića čekaju izazovi sa fudbalskom reprezentacijom Srbije sa kojom će pokušati da sruši Litvaniju u Beogradu (24. mart, 20.45) i Crnu Goru u Podgorici (27. mart, 20.45).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading