POLICIJA SVE RADI KAKO BI PRONAŠLA NESTALE! Oglasio se major policije za Republiku i objasnio šta je bitan faktor za bezbednu plovidbu: Ovome se svi nadamo (FOTO, VIDEO)

Autor:

Hronika

20.03.2023

14:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija, vatrogasci, prijatelji i ribari i dalje pretražuju Dunav u potrazi za trojicom nestalih mladića - Milošem Markovićem (37) iz Zemuna, Nenadom Trivkovićem (38) iz Ugrinovaca i Milanom Nikolićem (36) sa Novog Beograda, koji su u subotu uveče nestali u reci kod Ade Huje kada se prevrnuo čamac u kom su bili.

POLICIJA SVE RADI KAKO BI PRONAŠLA NESTALE! Oglasio se major policije za Republiku i objasnio šta je bitan faktor za bezbednu plovidbu: Ovome se svi nadamo (FOTO, VIDEO)

Foto: ST/Nemanja Pančić

Mane Knežević je jedini uspeo da dopliva do obale nakon nesreće na Dunavu.

- Kao što vidite policijski službenici MUP sve rade kako bi pronašli lica koja su nestala u noći između 18. i 19. marta 2023. godine. U potragu su uključeni i policijski službenici ronilačke jedinice žandarmerije, kao i kolege iz sektora za vanredne situacije, kao i mnogobrojni građani i udruženja - rekao je za Republiku major policije Miloš Kostić.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Pančevački most, potraga za nestalim mladićima

 

Trenutno vršimo pretragu reke Dunav od 1166. kilometra gde se najverovatnije nezgoda dogodila, pa nizvodno prema Grockoj, dodao je on. 

Kako je objasnio, sama konstrukcija čamca  (radi se dakle o plovilu sa plitkim koritom) sa takvim čamcem je u suštini plovidba nebezbedna bez dodatne opreme, kao što su radari.

- Samo plovilo, kao plovilo je nebezbedno u uslovima košave i velikih talasa. Takođe, važno je napomenuti da jedan od bitnih faktora, to da je plovidbu potrebno isplanirati sa detaljnom prognozom u narednih par sati, izbegavati plovidbu naročito noću, jer je plovidba izuzetno složenija u noćnim nego u dnevnim uslovima - rekao je Kostić.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Rečna policija

 

Kako je rekao, za sadase nadaju da će se potraga završiti uspešno. 

- S obzirom da se nalazimo na početku nautičke sezone, apelujem na sve građane koji sa svojim plovilima izlaze na naše najveće reke, da pred svaki izlazak na reku izvrše dobru i konkretnu pripremu pre islovljavanja. To podrazumeva kompletnu opremu na čamcu, kao što su prsluci, venci za spasavanje, vesla, protivpožarni aparat, što će sigurno pomoći ukoliko se desi neka nepredviđena opasna situacija - istakao je on.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Rečna policija

 

- S obzirom na to da je istraga intenzivna i opsežna, i još uvek nemamo nekih vidljivih rezultata iluzorno je licitirati sa tim da li su građani koji su ispali sa čamca bili pod dejstvom alkohola, ali voziti pod dejstvom alkohola je svakako zabranjeno, i naravno da je otežavajuće i kao jedan od uzroka može biti nastanak plovidbena nezgoda - zaključio je Kostić.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading