BORJAN U CENTRU PAŽNJE! Kapiten Zvezde ulazi u VEČNOST!

Autor:

Sport

05.04.2023

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaista impozantan podatak i brojka koju ne može bilo ko da stigne.

BORJAN U CENTRU PAŽNJE! Kapiten Zvezde ulazi u VEČNOST!

Foto: Starsport

Milan Borjan i Aleksandar Katai

Fudbaleri Crvene zvezde u sredu od 18.45 gostuju Spartaku u Subotici u meču 29. kola Superlige Srbije i ovaj meč nema preveliki rezultatski značaj za četu Miloša Milojevića.

Zvezda je skoro pa osigurala titulu, ima 18 bodova viška u odnosu na drugoplasirani TSC, te polako, ali sigurno formira sastav za narednu sezonu gde će, ako se ne desi nešto neplanirano, zaigrati u grupnoj fazi Lige šampiona.

Ipak, i pored toga što meč u Subotici na papiru možda nije toliko bitan, kapitenu Crvene zvezde, Milanu Borjanu, biće od velike važnosti. Borjan će protiv Spartaka ući u istoriju i braniće 266. put za Zvezdu na zvaničnim mečevima, te će se na taj način izjednačiti sa dosadašnjim rekorderom, Ratomirom Dujkovićem i sada će oni deliti mesto najdugovečnijeg golmana kluba sa Marakane. Za verovati je da će Borjan već u 30. kolu Superlige i meču protiv kragujevačkog Radničkog postaviti novi rekord.

Republika

Foto: Starsport

Milan Borjan

 

Borjan je već neko vreme simbol Crvene zvezde, te je od kraja jula 2017. godine kada je stigao u klub, "delijama" doneo radost nebrojano puta. Osvojio je pet titula i dva Kupa, imao neke nestvarne evropske mečeve čak 129 puta sačuvao je mrežu, a uspeo je i da postigne jedan pogodak.

Tri puta stizao je do evropskog proleća, dva puta igrao Ligu šampiona, a za verovati je da će na golu crveno-belih i završiti karijeru pošto ima važeći ugovor do kraja juna 2026. godine.

Dujković jeste apsolutni rekorder kada se gledaju i prijateljske utakmice jer je sa njima skupio 442 meča, ali je Milan Borjan definitivno simbol nove ere Crvene zvezde i neko ko će zlatnim slovima biti ispisan u istoriju kluba sa Marakane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading