SKANDAL TRESE HRVATSKU: Fudbalski reprezentativac SUSPENDOVAN na dve godine zbog koriščenja DOPINGA!

Autor:

Sport

30.03.2023

14:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za njega neće biti fudbala sve do 14. novembra 2024. godijne.

SKANDAL TRESE HRVATSKU: Fudbalski reprezentativac SUSPENDOVAN na dve godine zbog koriščenja DOPINGA!

Foto: Tanjug/AP

Hrvatski navijači

Mario Vušković, 21-godišnji štoper nemačkog Hambruga i mlade reprezentacije Hrvatske, proglašen je krivim za korišćenje dopinga, na sudu Nemačkog fudbalskog saveza u Frankfurtu.

Bivšem defanzivcu Hajduka iz Splita je u septembru utvrđeno prisustvo eritropoetina (Epo), hormona koji reguliše stvaranje crvenih krvrnih zrnaca koje bi na sebe mogle vezati veći broj kiseonika i tako poboljšati njegove mogućnosti

Suspendovan je na dve godine, a kaznu je potvrdio i njegov klub HSV. Mladog fudbalera sada čeka kazna, koja će trajati sve do 14. novembra 2024. godine.

- Kao rezultat postupka, sportski sud DFB-a je s dovoljnom sigurnošću uveren da su analize A i B uzoraka igračevog urina pokazale prisutnost egzogenog eritropoetina, skraćeno EPO-a. Reč je o zabranjenoj tzv. nespecifičnoj stvari, što predstavlja kažnjivo kršenje antidopinških propisa DFB-a - rekao je Štefan Oberholc, predsednik sportskog suda DFB-a. 

Foto: Tanjug/AP

Mario Vušković u dresu HSV-a

Mladi fudbaler će, zajedno sa svojim klubom, imati pravo na žalbu, ali ako ona ostane na snazi, Vuškovića nećemo gledati na terenu skoro do kraja 2024. godine.

- Ugovor s HSV-om mu traje do 2025. pa mu je sada i karijera na kocki. Na tržište bi se vratio bez kluba, nakon preduge pauze i osramoćen. Pre 13 dana ovim se rečima obratio sudu: Nevin sam i zajedno s porodicom i advokatima radim da to dokažem. Nikad nisam varao u sportu i nikad to neću raditi. Ni najgorem neprijatelju ne bih poželeo što smo ja i moja porodica prošli proteklih nekoliko meseci. Svakog dana se nadam da će ova noćna mora završiti.

Videćemo da li će Vušković uspeti da se preko žalbe izvuče, jer ga u suprotnom ne čega baš svetla budućnost u fudbalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading