ZAVRŠEN PRVI DEO KVALIFIKACIJA: Srbija na čelu grupe G - ODLUKA pada već u junu?

Autor:

Sport

28.03.2023

08:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlično su se "orlovi" pokazali u prve dve utakmice, pre svega sa rezultatskog aspekta.

ZAVRŠEN PRVI DEO KVALIFIKACIJA: Srbija na čelu grupe G - ODLUKA pada već u junu?

Foto: Starsport

Reprezentativci Srbije

Dugo je reprezentacija Srbije kuburila sa igrom na rezultat, ali je čini se sada pokazala da počinje da se snalazi i na tom polju. Nisu "orlovi" blistali u prve dve utakmice kvalifikacija, ali su pobedama od 2:0 protiv Litvanije i Crne Gore stigli do maksimalnih šest bodova na startu grupe G.

Od meča sa Litvanijom se očekivala rutinska pobeda, što se na kraju i dogodilo, ali je svima bilo jasno da meč u Podgorici, protiv reprezentacije Crne Gore, može biti presudan za naš tim. Nisu Piksijevi izabranici uspevali da slome otpor rivala sve do 78. minuta, kada se ponovo ukazao Dušan Vlahović, i pokazao zašto je jedan od najboljih špiceva Evrope.

Situacija na tabeli je sada jasna. Srbija je sa šest bodova na čelu i jednom nogom je već na Evropskom prvenstvu, a odluka može da padne već u junu.

Foto: Starsport

Reprezentacija Srbije ima šest bodova iz dva meča

Naime, tada će Srbija igrati samo jedan meč u okviru kvalifikacija, a rival će 20. juna biti selekcija Bugarske. Bugari već imaju dva poraza, a u slučaju trijumfa naše selekcije u Razgradu (ili Sofiji), jasno je da bi reprezentacija koju sa klupe predvodi Mladen Krstajić završila svoje učešće u kvalifikacijama. Kada se na to doda već prežaljena Litvanija, još tri ekipe bi ostale u trci za dva mesta.

Tri dana ranije, 17. juna, igra se još jedan vrlo bitan duel za naš tim, a u Crnoj Gori će "sokolovi" dočekati Mađarsku. U slučaju trijumfa naših severnih suseda, ili makar remija, Crnogorci bi se već nalazili u vrlo teškoj situaciji kada je u pitanju prolaz dalje, pogotovo što tek treba nakon toga da gostuju i nama, ali i Mađarima.

Ukoliko se potrefe ova dva rezultata (pobeda Srbije nad Bugarskom i pobeda ili remi Mađarske u Crnoj Gori), jasno je da bi Srbija 99% obezbedila plasman na EP, dok bi međusobni dueli sa Mađarskom odlučivali o tome ko će dalje sa prvog, a ko sa drugog mesta.

Podsetimo, Srbija na plasman na najveću evropsku fudbalsku smotru čeka još od 2000. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading