REVOLUCIJA U FUDBALU: Uvodi se pravilo koje će SVE promeniti!

Autor:

Sport

26.03.2023

08:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovakva odluka je izazvala pravu buru u fudbalskom svetu.

REVOLUCIJA U FUDBALU: Uvodi se pravilo koje će SVE promeniti!

Foto: Tanjug/AP

Emanuel Makron i Emilijano Martinez teše Kilijana Mbapea

Fudbalska reprezentacija Argentine je postala prvak sveta na Mundijalu odigranom prethodne godine u Kataru, nakon što su u finalu bili bolji od Francuske posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Jedan od junaka tog finala, ali i celog turnira, bio je golman "gaučosa" Emilijano Martinez, koji je izluđivao svoje protivnike u penal seriji protiv Francuske, ali i u meču četvrtine finala protiv Holandije.

Naime, on je vrlo često skakao na liniji, provocirao rivale, igrao sa njima razne prljave igre, ali mu se to isplatilo na kraju, jer je njegov tim postao šampion sveta, a on najbolji golman turnira.

Foto: Tanjug/AP

Martinez brani penal Van Dajku

Ipak, od sada se upravo zbog njega uvodi novo pravilo, koje će uneti pravu revoluciju u fudbalu, a najviše će uticati upravo na golmane.

Golmani više neće smeti da dodiruju prečku i stativu, da odugovlače sa vremenom i rade bilo šta što bi moglo da omete igrača koji šutira penal.

Naravno, ovo je izazvalo lavinu negativnih komentara, posebno među čuvarima mreže, a najzanimljiviju poruku je poslao Majk Menjan, golman Milana, koji je na ironičan način pričao o novom pravilu.

- Novo pravilo za penale od 2026. godine. Golmani moraju da okrenu leđa pre šuta. Za slučaj da odbrane penal, udarac se ponavlja - napisao je Menjan na svom Tviter nalogu..

Inače, nova pravila bi trebalo da stupe na snagu od prvog jula 2023. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading