PODATAK ZA RIPLIJA! Orlovi 23 godine ČEKAJU da sruše OVU KLETVU!

Autor:

Sport

25.03.2023

11:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentacija Srbije pobedila je Litvaniju sa 2:0 (1:0), na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine.

PODATAK ZA RIPLIJA! Orlovi 23 godine ČEKAJU da sruše OVU KLETVU!

Foto: Starsport

Reprezentativci Srbije

Čak 23 godine navijači nacionalnog tima čekaju da se "orlovi" plasiraju na Šampionat Starog kontinenta.

Sada je Srbija nikad tome bliža, obzirom da se nalazi u grupi sa Litvanijom, Crnom Gorom, Bugarskom i Mađarskom, a dve prvoplasirane selekcije idu na završni turnir u Nemačku.

Ono što je, međutim, posebno zanimljivo, da naša reprezentacija još od 2000. godine kada je poslednji put bila akter EP nije pobedila dve utakmice na startu kvalifikacija.

Sada se Piksijevim izabranicima pruža prilika da sruše i tu kletvu, koja bi ih još više približila konačnom cilju i plasmanu na Evropsko prvenstvo.

Premijerni trijumf "orlovima" u grupi G doneli su kapiten Dušan Tadić i njegov imenjak Vlahović. Na taj način, Piksijev tim je opravdao ulogu velikog favorita protiv ove baltičke države, koja u poslednjih 13 mečeva ima samo trijumf protiv San Marina.

Foto: Starsport

 

Srbija u ponedeljak (20.45) gostuje u Podgorici, a Crna Gora je u prvom kolu pobedila Bugarsku u Razgradu sa 1:0, golom Nikole Krstovića.

"Orlovima" se pruža prilika da nadmaši ono što prethodnim generacijama nije polazilo za nogom, odnosno, da osvoje maksimalnih šest poena na startu kvalfikacija i suvereno zasednu na lidersku poziciju.

Ne treba međutim, zaboraviti kvalifikacije za EP 2004. godine, kada je srpska selekcija posle velikog boda u Italiji (1:1) i pobede nad Finskom od 2:0, doživela fijasko u okršajima sa Azerbejdžanom i Finskom u gostima. Bilo, ne ponovilo se.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading