DELIJE NE VERUJU, ON PRETI ARGENTINI: Želim da POBEDIM Mesija i osvetim domovinu!

Autor:

Sport

24.03.2023

16:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"To je lepa prilika u karijeri. Nikada nisam bio u Argentini i sada ću biti bogatiji za novo iskustvo."

DELIJE NE VERUJU, ON PRETI ARGENTINI: Želim da POBEDIM Mesija i osvetim domovinu!

Foto: Starsport

Svetski šampion Argentina dočekaće reprezentaciju Kurasaa u utorak od 23.00 u Santjagu. Kapacitet stadiona je samo 30.000 gledalaca. S obzirom da je bilo oko 2.500.000 zahteva za kupovinu karata preko inetrneta, tih 30.000 ljudi na tribinama se zaista može smatrati pravim srećnicima.

Gaučosi su apsolutni favoriti i tu nema dileme. Mesi i družina će napraviti spektakl, a sa druge strane najveća pretnja po gol domaćina biće napadač srpskih korena Rišairo Živković.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde trenutno nastupa za holandski Emen.

Republika

Foto: Starsport

Rišairo Živković

- Kurasao me je zvao još od početka karijere, ali sam želeo da reprezentativnu karijeru gradim sa Holandijom ili makar Srbijom, o kojoj sam takođe razmišljao. Međutim, to više nije realno u ovom momentu. Kako sam uglavnom živeo u inostranstvu, reprezentativne pauze sam koristio da dođem kući u Holandiju. U međuvremenu, Kurasao je nastavio da me zove - rekao je Živković za holandske medije.

I rešio je da prihvati poziv ove karipske zemlje.

- Pošto sada živim u Holandiji, kada su mi opet poslali poziv, pomislio sam: "Zašto da ne? Uradiću to. Odazvao sam se pozivu da zaigram za Kurasao”.

Debitovaće sutra veče u KONKAKAF ligi nacija protiv Kanade, ali ne krije da mu je mnogo veći motiv sledeća utakmica koja se igra protiv Argentine dva dana kasnije.

- Naravno da je to bio jedan od razloga zašto sam prihvatio poziv da zaigram za Kurasao. Otvorila se mogućnost da pobedim Lea Mesija i da osvetim Holandiju za poraz na Mundijalu. Ne, ne, nije to ludilo o čemu pričam. To je lepa prilika u karijeri. Nikada nisam bio u Argentini i sada ću biti bogatiji za novo iskustvo.

Otkriva i da je strah od letenja avionom bio jedan od razloga zašto se dvoumio da zaigra za Kurasao.

- Imam strah od letenja i to mi često uzrokuje stres. Pogtovo prilikom poletanja i turbulencija. Često uzimam lekove, ali nekada ne deluju. Recimo da letenje avionom nije moj sport. Ali moram, jer nemam drugog izbora. Ipak, ovo nije baš običan let do Londona na dva dana. Naravno da razmišljate koliko je ovo sve iscrpljujuće. Toliko sati u avioni, pa treninzi, pa dve utakmice… Pričao sam sa trenerom u klubu kojem se nije dopala ideja ali izbor je na kraju bio moj. Smatram sebe sposobnim da sve to iznesem kako treba - zaključio je Rišairo Živković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading