NIŠTA OD DEBIJA SAMARDŽIĆA: Ovo je Piksijevih 11 za početak kvalifikacija (SASTAV)

Autor:

Sport

23.03.2023

21:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Orlovi" u petak dočekuju Litvance na Marakani.

NIŠTA OD DEBIJA SAMARDŽIĆA: Ovo je Piksijevih 11 za početak kvalifikacija (SASTAV)

Foto: Starsport/Ilustracija

Dragan Stojković Piksi

Fudbalska reprezentacija Srbije u petak od 20.45 počinje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a prvi rival biće joj Litvanija koja gostuje na stadionu "Rajko Mitić".

Selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi je na konferenciji za medije pričao o sastavu koji od prvog minuta istrčati na megdan Litvancima.

Ja šta god da uradim, u medijima izađe "Piksi iznenadio, Piksi šokirao" (smeh). Gledam da uradim najbolje što mogu i izvučem maksimum iz ovih momaka. Sigurno je da će opet biti naslovi o iznenađenju u sastavu reprezentacije. Imamo još jednu utakmicu u roku od tri dana (protiv Crne Gore), pa treba biti mudar, napraviti strategiju kako treba - rekao je Stojković.

Republika

Foto: Starsport

Dragan Stojković Piksi

Prema tome, iako Piksi nije otkrio ko će igrati protiv Litvanije, postoji očekivani sastav u formaciji 3-4-1-2, od koje selektor ne odstupa.

Na golu bi trebalo da bude Vanja Milinković-Savić, o odbrambenu trojku ispred njega se očekuje da čine Nikola Milenković, Nemanja Gudelj i Strahinja Pavlović.

Po stranama će gotovo sigurno delovati Andrija Živković i Filip Kostić, a u centru veznog reda bi mogli da se nađu Saša Lukić i Sergej Milinković-Savić.

Na poziciji "desetke" nema dileme, pošto će od starta tu igrati Dušan Tadić, a ispred njega će za golove biti zaduženi Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović.

Srbija (3-4-1-2): VMS - Milenković, Gudelj, Pavlović - Živković, Lukić, SMS, Kostić - Tadić - Mitrović, Vlahović.

Republika

Foto: Starsport

Braća Milinković-Savić

Eventualne promene u startnih 11 bi mogle da se dogode u odbrani ili veznom redu, gde bi šansu od prvog minuta mogli da dobiju Erhan Mašović ili Ivan Ilić.

Sa druge strane, u toku meča će sa klupe verovatno ulaziti Lazar Samardžić, Nemanja Radonjić i Dejan Joveljić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading