GROBARI U DELIRIJUMU: Fantastična vest, Partizan već OBEZBEDIO Top 8?

Autor:

Sport

23.03.2023

21:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije moglo bolje po crno-bele.

GROBARI U DELIRIJUMU: Fantastična vest, Partizan već OBEZBEDIO Top 8?

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana

Košarkaši Anadolu Efesa propustili su veliku šansu da se priključe borbi za Top 8, pošto su poraženi u gostima od Albe iz Berlina, rezultatom 95:93, u meču 30. kola Evrolige.

Ključan trenutak meča se desio na 1.3 sekunde do kraja, kada je Luk Sikma popravio promašaj Maoda Loa i doneo veliko slavlje svom timu. Pokušao je turski tim da stigne do izjednačenja, ali je Bobua zakomplikovao, pa je Alba stigla do neočekivane pobede.

Na početku meča smo videli izjednačenu utakmicu, a nijedna ekipa nije uspevala da se odlepi, sve do druge deonice. Tada je Alba ušla u seriju, napravila dvocifrenu prednost, a na poluvreme je otišla sa devet poena prednosti (49:40).

Kada je na startu treće deonice na semaforu pisalo +17 (62:45), činilo se da tim Ergina Atamana nema povratka. Ipak, tada je stvari u svoje ruke uzeo Vil Klajburn, koji je skoro sam vratio turski tim u život već na kraju treće četvrtine.

Efes se zatim i odlepio u finišu, ali je Džejlen Smit serijom trojki vratio domaćina u potpuni egal na tri minuta do kraja (84:84). Ponovo je delovalo da će Efes slaviti kada je Micić položio za +3 na 47 sekundi do kraja, ali je usledila trojka Blata, a zatim i pomenuti koš Sikme, pa je nemačka ekipa došla do pobede koja je direktno pomogla i Partizanu.

Naime, Efes je bio jedna od ekipa koja je možda mogla da prestigne crno-bele, ali je to sada gotovo nemoguće, pa je Partizan jednom nogom već u doigravanju, posebno kada se uzme u obzir i da je Baskonija danas poražena od Crvene zvezde.

Najefikasniji pojedinac meča je bio Vasilije Micić, koji je odigrao jednu od najboljih partija sezone. Srpski reprezentativac je ubacio 30 poena, a imao je i četiri skoka i tri asistencije. Međutim, brine povreda srpskog igrača u poslednjem napadu, a možemo samo da se nadamo da nije ništa ozbiljno u pitanju. Najbolje ga je pratio Klajburn sa 19 poena, dok je Ante Žižić ubacio 13.

Sa druge strane, domaćina je do pobede vodio sjajni Džejlen Smit sa 25 poena, a uz njega je dvocifren učinak upisao i Ben Lamers sa 10 poena.

Posle ovog duela Turci su na skoru 14-16, dok Alba ima devet pobeda i 21 poraz.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading