STIŽE MUŠEMA: Srbija ZVANIČNO ima dva mesta u LŠ!

Autor:

Sport

16.03.2023

21:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljubitelji fudbala u našoj zemlji oduševljeni.

STIŽE MUŠEMA: Srbija ZVANIČNO ima dva mesta u LŠ!

Foto: Starsport

169. večiti derbi

Od prošle godine se zna da će Srbija naredne sezone imati jednog direktnog učesnika Lige šampiona i jednog koji će igrati kvalifikacije, a od večeras (četvrtak) je jasno da će slična situacija biti i kada je u pitanju sezona 2024/25!

To je vest kojoj se najviše raduju Crvena zvezda i Partizan, ali nema sumnje da će, baš kao i ove sezone, TSC, Čukarički, Vojvodina i možda još neki klub pokušati da pomrse konce večitima.

To je postalo i definitivno onog trenutka kada je Sevilja iz Lige Evrope izbacila Fenerbahče, a Fiorentina iz Lige konferencija eliminisala Sivas, nakon što je Gent u istom takmičenju u sredu poslao kući Bašakšehir.

Na taj način su Turci ostali bez predstavnika u Evropi, a oni su jedini mogli da uzmu Srbiji njeno 11. mesto na UEFA listi liga sa najvećim koeficijentima.

Republika

Foto: Starsport

Mušema na stadionu "Rajko Mitić"

Ipak, Srbija neće imati direktno mesto u Ligi šampiona, iako je zadržala poziciju, zbog promene sistema takmičenja od sezone 2024/25.

Umesto toga, dve srpske ekipe će igrati u kvalifikacijama za LŠ, dve u kvalifikacijama za LE, a jedna u kvalifikacijama za LK.

Šampion će krenuti iz plej-ofa za Ligu šampiona što znači da će u najgorem scenariju u grupnu fazu Lige Evrope.

Viceprvak će igrati od drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, što znači da on neće imati garantovanu grupu u bilo kom takmičenju, već će morati da preskoči barem jednog rivala u bilo kojim kvalifikacijama.

Pobednik Kupa ili treći na tabeli ići će u plej-of Lige Evrope, pa će samim tim imati garantovanu barem grupnu fazu Lige konferencije.

Novina u odnosu na ovu sezonu je što će i treći ili četvrti na tabeli – u zavisnosti od osvajača Kupa – u kvalifikacije za Ligu Evrope, a ne Ligu konferencije. S tim da će krenuti od drugog kola kvalifikacija. I neće imati garantovanu grupu, kao ni četvrti ili peti na tabeli, koji će početi u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading