PAVLOVIĆ GA STAVIO U DŽEP: Haland TERORIŠE celu Evropu, ali ga je Piksijeva Srbija pretvorila u MALU MACU! (VIDEO)

Autor: N. K.

Sport

15.03.2023

12:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Orlovi" ukočili sjajnog golgetera koji igra sezonu iz snova na klupskom planu.

PAVLOVIĆ GA STAVIO U DŽEP: Haland TERORIŠE celu Evropu, ali ga je Piksijeva Srbija pretvorila u MALU MACU! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP, Starsport

Erling Haland, uz ilustraciju Strahinje Pavlovića

Napadač Mančester sitija Erling Haland predstavlja nerešivu enigmu za protivničke odbrane, kako na Ostrvu, tako i u Ligi šampiona. Poslednja žrtva terora Norvežanina bio je Lajpcig koji je sa "Etihada" ispraćen sa sedam komada, a kome je ljubimac "građana" sasuo čak pet golova.

Haland beleži ubitačnu statistiku tekuće sezone sa 28 pogodaka na 26 premijerligaških mečeva, uz deset golova na šest utakmica elitnog takmičenja. Retko ko je pronašao recept da zaustavi "čudo iz Skandinavije", ali je to pošlo za rukom selektoru reprezentacije Srbije Draganu Stojkoviću Piksiju.

Odlučujući meč za plasman u elitnu diviziju Lige nacija odigran je 27. septembra na stadionu "Uleval" u Oslu, a odbrana "orlova" predvođena štoperom Salcburga Strahinjom Pavlovićem, potpuno je ukrotila "devetku" rivala. Defanzivni trio, pored popularnog Kalabe, činili su još Stefan Mitrović i Miloš Veljković, a minimalne propuste naše poslednje linije uspeo je da ispravi golman Vanja Milinković-Savić.

Strelci za naš nacionalni tim u pobedi rezultatom 2:0 bili su Vlahović i Mitrović, Haland i Norvežani su ostali "kratkih rukava", a detalja iz glavnog grada Norveške možete se podsetiti u videu.

Srbija je do te mere naljutila Erlinga, pa je on "iskalio bes" samo pet dana kasnije, i to protiv Mančester junajteda. Siti je na svom terenu deklasirao gradskog rivala, a Haland je bio strelac het-trika, kome je pridodao i dve asistencije.

Inače, o golgeterskim sposobnostima Norvežanina svedoči i podatak da je postao ubedljivo najmlađi igrač koji je stigao do "kote 33" u eliti, daleko ispred Lionela Mesija i Kristijana Ronalda. Haland je svoju strast prema golovima potvrdio i izjavom nakon duela sa Lajpcigom, u kojoj je izrazio nezadovoljstvo odlukom menadžera Pepa Gvardiole da ga zameni u 62. minutu uzrokovano željom da po šesti put zatrese mrežu bundesligaša.

- Kada sam izašao iz igre, rekao sam Pepu da sam želeo da postignem "dupli het-trik". Ali, šta ja tu mogu da uradim - preneo je "transfer guru" Fabricio Romano reči centarfora važećeg prvaka Engleske.

 

 

Inače, Haland je pažnju na sebe skrenuo još pre četiri godine kada je branio boje Norvežana na Mundijalitu u Poljskoj. Skandinavci su tada deklasirali Honduras sa 12:0, a on je najavio blistavu karijeru postigavši čak devet pogodaka na tom meču. Ostalo je istorija...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading