SRBIN ŠOKIRAO SRBINA! Alkmar IZNENADIO Lacio! Sergej u prečku - Kerkez u MREŽU!

Autor:

Sport

07.03.2023

20:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Lacija poraženi su u prvoj utakmici osmine finala Lige konferencija od AZ Alkmara rezultatom 1:2 (1:1)

SRBIN ŠOKIRAO SRBINA! Alkmar IZNENADIO Lacio! Sergej u prečku - Kerkez u MREŽU!

Foto: Tanjug

Ništa nije nagoveštavalo ovakav epilog na "Olimpiku", naročito posle silovitih napada Rimljana kojima je trebalo samo 19 minuta da stignu do vođstva.

Već 120. sekundi srpski reprezentativac Sergej Milinković-Savić mogao je da donese prednost nebesko-plavima, ali je njegov volej unutar šesnaesterca na početku meča završio tik pored stative.

Što njemu nije pošlo za nogom ispravio je Pedri u 19. minutu. Poput Srbina je pokušao iz kaznenog prostora, samo je njegova volejčina našla put do mreže gostujućeg golmana Rajana. Morao je i VAR da reaguje, ali odluka iz sobe za video tehnologiju je samo potvrdila da Holanđani krenu sa centra - 1:0.

Foto: Tanjug

 

 

Mogao je AZ do izjednačenja u 31. minutu, kada je udarac uputio Sven Mijnans, međutim, njegov šut završio je na stativi.

Uporni igrači Alkmara nisu odustajali, te su pojačali sa napadima, što im je donelo izjednačenje u poslednjim sekundama prvog poluvremena. Strelac je bio Vangelis Pavlidis, postigavši evrogol, na asistenciju Jespera Karlsona.

Ponovo je srpski reprezentativac iz redova Lacija imao priliku da se upiše u strelce. Na isteku sudijske nadoknade dobro je šutirao, međutim, čuvar mreže AZ-a Rajan je vrhovima prstiju zakačio loptu koja se od prečke odbila u polje.

I, onda, u 62. minutu na scenu je stupio Miloš Kerkez. Štoper Alkmara je dočekao centaršut Karlsona u šesnaestercu i preciznim udarcem doneo prednost Alkmaru, pred revanš u Holandiji.

Foto: Tanjug

 

Pokušavali su Rimljani do kraja meča da izbegnu poraz, stvarali šanse, međutim, nisu uspeli u toj nameri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading