VLAHOVIĆA RAZAPINJU! Srbin na ŽESTOKOM udaru!

Autor:

Sport

07.03.2023

14:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadač Juventusa nalazi se na meti kritika.

VLAHOVIĆA RAZAPINJU! Srbin na ŽESTOKOM udaru!

Foto: www.profimedia.rs

Dušan Vlahović u dresu Juventusa

Dušan Vlahović ne blista ove sezone.

Srbin je na 16 mečeva u Seriji A postigao osam pogodaka za Juventus, ali golgeterski post mu traje već četiri utakmice.

Defanzivci Fiorentine, Specije, Torina i Rome zaustavili su Vlahovića koji se nakon poslednje utakmice našao na meti žestokih kritika. Novinari čuvene "Gazete" izvukli su statistiku i razapeli su Vlahovića!

- Posebno je simboličan njegov loš učinak u porazu od Rome: odigrao je svih 90 minuta, ali imao je samo 18 dodira sa loptom, što je treći najlošiji učinak po toj statističkoj kategoriji: Pol Pogba imao je 15 dodira za 13 minuta na terenu, Mojze Ken jedan za 41 sekund, s obzirom da je dobio direktan crveni karton neposredno po ulasku sa klupe - objašnjava ovaj list, pa dodaje:

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kjeza i Vlahović

 

- Posle 25 kola Serije A, Vlahović je postigao samo osam golova u 16 utakmica koliko je igrao, a osam kola je propustio zbog povrede. Poređenja radi, posle 23 odigrana kola u dresu Fiorentine, imao je na kontu 17 golova. Pad od kad je stigao u Juventus je očigledan: kad se pogleda kako je bilo pre godinu dana, on je do marta prošle godine na 31 utakmici u dresu Fiorentine i Juventusa postigao 20 golova, što je u proseku 0,65 golova po meču. Sada je dao deset golova u 24 utakmice, što je u proseku 0,42 gola po utakmici, znači za trećinu manje. Vlahović nije dao gol na poslednja četiri prvenstvena meča, a gol u dva uzastopna kola Serije A poslednji put je dao avgusta prošle godine

Republika

Foto: Tanjug/AP

Dušan Vlahović

 

Vlahović nije na meti kritika samo u Italiji, već i u Španiji! "Marka" je posvetila tekst u kom upozorava Real Madrid da Srbin možda i nije pravi izbor za "kraljevski klub.

- Misteriozni slučaj Dušana Vlahovića: napadač od 80 miliona evra doživljava najgori period. Pokazao je želju i njegova statistika nije u potpunosti loša, ali Srbin je daleko od svog najboljeg nivoa. Uz to nije 100 odsto spreman. Čini se i da nije u potpunosti uigran sa Alegrijevim timom, u kojem ni Di Marija ne uspeva da zasija - stoji u tekstu "Marke".

Pred Vlahovićem je sada finiš sezone da dokaže kritičarima da nisu u pravu i uđe u golgetersku formu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading