KRAJ REPREZENTATIVNE KARIJERE: Piksi ostaje bez KLJUČNOG igrača nacionalne selekcije?

Autor:

Sport

07.03.2023

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li je ovo i zvaničan oproštaj?

KRAJ REPREZENTATIVNE KARIJERE: Piksi ostaje bez KLJUČNOG igrača nacionalne selekcije?

Foto: printscreen/Twitter/Fudbalski savez Srbije

Dušan Vlahović, Filip Kostić i Stefan Mitrović

Dragan Stojković saopštio je spisak od čak 36 fudbalera na koje računa u predstojećim duelima sa Litvanijom i Crnom Gorom u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine.

Na Piksijevom spisku ima nekoliko iznenađenja, pre svega određeni igrači iz Superlige Srbije, a što se tiče izostanaka, najviše je privuklo pažnju to što na listi igrača nema Stefana Mitrovića, štopera Hetafea.

Mitrović je jedini fudbaler koji je igrao na Svetskom prvenstvu u Kataru, a da sada nije dobio poziv, pa se postavlja pitanje da li je ovo i znak kraja reprezentativne karijere za momka koji ima 33 godine.

Foto: Starsport

Stefan Mitrović i Aleksandar Mitrović u dresu Srbije

Po povratku sa Mundijala, Mitrović je odigrao samo pet minuta u dresu Hetafea, i to još 2022. godine, u meču sa Majorkom. Od tog trenutka nije zabeležio ni minu na terenu, pošto je narednih deset mečeva proveo na klupi za rezerve, a o njegovoj poziciju u timu iz Madrida govori i činjenica da je na svih deset utakmica bio zdrav.

Štoper je imao nekoliko sjajnih poteza u reprezentativnoj karijeri, posebno se pamti situacija kada je skinuo dron sa albanskom zastavom u Beogradu, kao i uklizavanje na gol liniji protiv Portugala, čime je "onemogućio" Kristijana Ronalda da postigne gol i direktno uticao na to da Srbija ode na Mundijal u Kataru.

Ipak, čini se da je mala minutaža uticala na odluku Dragana Stojkovića da ga ne zove na ovo okupljanje nacionalnog tima, a ostaje da se vidi da li je ovo samo privremeno, ili zvanično zbogom reprezentaciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading