JEDINI GUBITNIK U DERBIJU SAM JA! Milojević ISKREN uoči Partizana: Tako je bilo u prvom delu, tako je izgleda i sada...

Autor:

Sport

02.03.2023

13:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Crvene zvezde izneo je svoje utiske pred sudar sa večitim rivalom.

JEDINI GUBITNIK U DERBIJU SAM JA! Milojević ISKREN uoči Partizana: Tako je bilo u prvom delu, tako je izgleda i sada...

Foto: Starsport

Miloš Milojević u društvu Strahinje Erakovića i Srđana Mijailovića

Sve je spremno za početak 169. večitog derbija.

Crvena zvezda i Partizan na teren će u petak od 19 časova, a pred utakmicu na Marakani oba kluba održala su konferenciju za medije.

Ispred Partizana svoja očekivanja izneli su novi šef stručnog štaba, Igor Duljaj i kapiten, Slobodan Urošević, a trener Crvene zvezde, Miloš Milojević, istakao je da zna šta ga čeka protiv večitog rivala:

- Očekivanja su da nastavimo jedan dobar trend igara i rezultata. Poštujemo rivala, jesu u situaciji u kojoj jesu, ali ne smemo ih potceniti. Imaju tradiciju, inat i ponos, ali mi verujemo u sebe, imamo publiku i teren i ne mogu da prihvatim da oni imaju veću motivaciju od nas. Ne mislim da se prvenstvo rešava sada, ima puno bodova u opticaju. Imamo dobru prednost, ali moramo da pobeđujemo iz utakmicu u utakmicu te da obradujemo navijače kad god možemo - počeo je Milojević, pa nastavio:

Republika

Foto: Starsport

Miloš Milojević

 

- Jesmo favoriti, to se potencira i previše, a to je posledica poslednjih rezultata. Nikad se unapred ne dobija ništa, mora biti dobrog odnosa i zalaganja. Imamo par znakova pitanja u timu, virus, neke stvari koje su normalne u ovom trenutku, ali ništa ozbilino. Ali tih 11 koji istrče i deset na klupi su najbolji za sutra i odgovoriće zahtevima.

Da li bi dolazak Igora Duljaja mogao da poremeti pripremu utakmice?

- Ne bih rekao da mi olakšava pripremu utakmice jer su promenili trenera. To može biti šok terapija, znamo njihove kvalitetne igrače, ali svaki novi trener donese nešto novo. Ne gledam na pripremu utakmice po bodovnoj razlici. U svakoj utakmici želimo da pojačamo nivo igre. Nadam se da će teren biti dobro pripremljen, da će publika uživati, te da će i rezultat doći.

Da li osećate pritisak pred ovaj meč?

- Ja se osećam da sam kao četiri godine ovde. Pritisak se oseti više na šefu stručnog štaba nego na pomoćnicima, ali se oseća. Često nema lepote zato što ta važnost predstavi igračima da moraju. Mora se, ali i ne mora se, mora se roditi i umreti, sve ostalo se može i bilo bi dobro. Treba da budemo spremni na sve što derbi donosi, ali moramo i igrati fudbal. Mi hoćemo da igramo naš fudbal, znamo njihove kvalitete i nadam se da ćemo ponoviti navijačima neko zadovoljstvo.

Republika

Foto: Starsport

Miloš Milojević

 

Crvena zvezda je blizu plasmana u Ligu šampiona. Da li su timu potrebni mečevi kao ovaj protiv Partizana kako bi spremno dočekali takmičenje u eliti?

- Ne možemo, uz dužno poštovanje svih, da se spremamo za Evropu ovde. Mi ovde nismo u podređenom položaju, kao u Ligi šampiona. Fali nam jačih utakmica, nadam se da ćemo ih što više dobiti. Biće i plej-ofa, biće tu dobrih utakmica, ali u pripremnom periodu nam trebaju jaki protivnici iz liga petice, ali o tome ćemo razmišljati kada dođe vreme za to.

Aleksandar Pešić kuburi sa postignutim golovima. Da li je u pitanju pad forme ili on jednostavno nema sreće?

- Kažete da nema sreće, a gol protiv Javora je bio čista sreća. Kada špicevi uđu u seriju golova ide, kada se ohlade ne ide. Mislim da će Pešić kad tad svoju efikasnost podići na visok nivo. Najbitnije je da ekipa dobro igra, ko postiže golove manje je bitno.

Ko može da izgubi više u ovom derbiju Zvezda ili Partizan?

- Ja kad sam dolazio bilo je mogu da izgubim prednost. Sada ponovo oni ne mogu da izgube, ja mogu. Dakle, u derbiju postoji samo jedan gubitnik, a to sam ja. Ja na to ne gledam tako. Treba da se napravi jedan dobar balans odgovornosti i zalaganja, ali igrači ne treba da budu pod stresom. To je posao mene i kolege Duljaja da spremimo igrače lepo. Obično ako pogledate istoriju derbija, to bude trenutak inspiracije nekog individualca. Na to morate uvek da računate.

Republika

Foto: Starsport

Miloš Milojević

 

Da li ste gledali utakmicu Partizan - Mladost GAT i hoće li vam to biti reper za pripremu derbija?

- Mladost GAT je igralo u sistemu u kom nećemo mi igrati. Ne možemo mi igrati na kontru protiv Partizana na našem stadiona, to nije u DNK zvezdaša. Pogledali smo tu utakmicu, ali to nije neki reper.

Očekujete li da Duljaj drastično promeni sastav?

- Ne očekujem da će promeniti deset igrača jer je svestan ko su njegovi kvalitetni igrači. Znam sa kim je radio u Šahtjoru, inspiraciju vuče odatle, može da nas iznenadi, ali morate se fokusirati na sebe i to je nešto čime se mi vodimo.

Da li biste bili zadovoljni jednim bodom?

- Vi krenete utakmicu sa jednim bodom u džepu. Ako možeš da zaradiš tri to je dobro. Hajde da igramo fudbal, da dobijemo utakmicu, ako bude nerešeno nije smak sveta, ali to nam nije cilj. Nije bio ni u Evropi, neće biti ni sada. Imamo sve u svojim rukama i nećemo kalkulisati.

Republika

Foto: Starsport

Miloš Milojević

 

Koliko Duljaj svojom energijom može da donese Partizanu pred derbi?

- Duljaj svojom energijom može da napravi šok terapiju. Bio je u sistemu Partizana i sarađivao je sa nekim igračima. Nema puno vremena da nametne svoj sistem igre. Ima Partizan prednost koju je dobio dolaskom Duljaja, ali mi se pitamo u našoj kući uz dužno poštovanje protivnika.

Da li bi sve osim pobede bio neuspeh u ovom derbiju?

- Ne bi bio neuspeh, ali bi bio gorak ukus. Želimo da dobijemo, ali cilj je da budemo prvi na kraju sezone. Svaku utakmicu gledamo da pobedimo, razmazili smo javnost poslednjih par godina jer pobeđujemo puno, ali se nadam da ćemo te navike i zadržati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading