KRISTOFER HIL: Rio Tinto nije običan rudarki projekat

Autor:

Vesti

02.03.2023

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasador SAD u Srbiji komentarisao je rudarsku kompaniju.

KRISTOFER HIL: Rio Tinto nije običan rudarki projekat

Foto: FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/ bg

Ambasador Sjedinjenih Država u Srbiji Kristofer Hil izjavio je da Rio Tinto nije samo običan rudarski projekat jer će imati veze sa modernom ekonomijom i rekao kako pokušava da o tom pitanju sarađuje sa Vladom Srbije i da se SAD trude da podrže Rio Tinto, koji je delom, iako ne u potpunosti, američka kompanija.

Mislim da je za Rio Tinto važno da lјudi shvate da ovo nije samo rudarski projekat. Ovo nije samo projekat u kome se nešto vadi iz zemlјe i izvozi dalje.

Ovo je projekat koji će imati veze sa modernom ekonomijom. Na kraju će se litijum koji se izvadi iz zemlјe koristiti za proizvodnju baterija koje će se ugrađivati u električna vozila, rekao je Hil u intervjuu portalu Glas Šumadije.

Siguran sam da će sve biti u redu ako svi rade zajedno i imaju na umu potrebe u budućnosti, zaključio je Hil.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (3)

Loading
Nebojsa Berak

02.03.2023 17:47

More mars, pravi ga u USA ili okupiranoj Nemackoj.Sikter

Džonko

02.03.2023 23:45

Oni koji su nas gađali osiromašenim uranijumom u mičim izazvanoj intervenciji hoće sada da nas potruju litijumom... A Vučić pleše sa đavolom zbog svog a ne Srpskog interesa... Užas i sramota...

Džonko

03.03.2023 00:28

Svi se pozivaju na "zelenu agendu" a to je još jedna prevara jer čim liberalnom zapadu gori pod nogama oni se vrate uglju, gasu i terno i bidro elektranama a svima prodaju priču zelene agende. Dokaz za to je i ova frka oko energenata pa je sada kod njih daj šta daš samo da ima energenata...