VUČIĆ O HILOVOJ IZJAVI KOJA JE UZBURKALA SRBIJU: Da li je imao skrivenu poruku? Možda - ali šta je tu novo?

Autor:

Vesti

09.02.2023

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je izjavu američkog amabasadora u Beogradu Kristofera Hila koju su mnogi protumačili kao pretnju da će Srbija završiti kao Severna Koreja, ako ne prihvati nemačko-francuski plan za Kim.

VUČIĆ O HILOVOJ IZJAVI KOJA JE UZBURKALA SRBIJU: Da li je imao skrivenu poruku? Možda - ali šta je tu novo?

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

- Što se tiče Kristofera Hila, mislim da nikada ne možete da očekujete promenu politike SAD u potpunosti. On nije rekao da će Srbija da bude Severna Koreja, to je izvučeno iz konteksta. Dobro smo razumeli šta hoće. Da li je to imalo skrivenu poruku? Možda! Ali šta je tu novo? - poručio je predsednik Srbije.

Kada je reč o provokacijama koje je uputio kum Dragana Đilasa Mlađan Đorđević, Vučić je odgovorio: 

- Svako svoj posao. Kada neko meni i mojoj deci preti Gadafijevim scenariom, šta više da objašnjavate. Naše je da vodimo državu na pristojan način, kako može da ide, i idemo dalje - naveo je predsednik. 

Kada je reč o odnosima sa SPS i Ivicom Dačićem, predsednik je naveo da država mora da bude ispred svih ličnih interesa.

- Što se tiče objašnjenja zašto mene napadaju a njega (Dačića) ne, šta sam ja glup, pa ne znam objašnjenje? Naše je da vodimo državu, država mora bude ispred svih naših ličnih, partikularnih interesa - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (7)

Loading
Boško

09.02.2023 14:01

Srbija i njen narod su navikli na sve i svašta poslednjih decenija, tako da se ne bi previše bavio izjavama gospode sa zapada.

Luka99

09.02.2023 14:49

Na nama je da radimo i ulazemo i dalje u Srbiju!

Sandra

09.02.2023 15:53

Hilova izjava može da se protumači na razne načine, ali jedno je sigurno politika SAD se neće mnogo promeniti po pitanju KiM.

Zoran

09.02.2023 18:08

Daleko smo mi od Severne Koreje.