KATASTROFA CRNO-BELIH NA POMOLU! Partizan SIGURNO GUBI večiti derbi?

Autor:

Sport

28.02.2023

13:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan podatak tera suze na oči svima u Humskoj!

KATASTROFA CRNO-BELIH NA POMOLU! Partizan SIGURNO GUBI večiti derbi?

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana

Fudbaleri Partizana nalaze se u veoma lošoj situaciji.

Ispali su iz Evrope i Kupa, u ligi zaostaju čak 13 bodova za Crvenom zvezdom, publike je sve manje na stadionu, a trener Gordan Petrić odlučio je da digne sidro i napusti klub.

Umesto njega na klupu Partizana seo je Igor Duljaj, a priliku za debi imaće na večitom derbiju koji je na programu u petak od 19 časova na Marakani.

Republika

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Igor Duljaj

 

Ako gledamo statistiku, ovo ne može da raduje navijače tima iz Humske! O čemu se zapravo radi?

Dva trenera Partizana u bliskoj prošlosti imala su priliku da debituju na mečevima protiv Crvene zvezde. Jirgen Reber je 2005. godine kormilo kluba preuzeo od Vladimira Vermezovića, a već na samom startu njegove crno-bele avanture doživeo je poraz od večitog rivala. Zvezda je golovima Aleksandra Lukovića iz penala i Marka Perovića u finišu meča slavila sa 2:0, a Reberu najavila teške dane u Humskoj kojih je, na kraju, bilo i više nego što je on to mogao da očekuje jer mu se, između ostalog, desila i blamaža od Timoka u Kupu Srbije.

Naredni trener koji je debitovao protiv Zvezde bio je Slaviša Jokanović. Poveo je Partizan u 132. večitom derbiju koji je odigran pred praznim tribinama Marakane sa 1:0 golom Đorđa Lazića, ali je ubrzo usledio potop! Crveno-beli su izjednačili golom Dejana Milovanovića, Segundo Kastiljo je sa dva pogotka povisio na 3:1, da bi tačku na ovaj meč i pobedu Zvezdi od 4:1 doneo Nenad Milijaš.

Ova dva trenera debitovala su protiv Zvezde, a Ivan Tomić je svoju drugu utakmicu na klupi vodio protiv večitog rivala. Ni on se nije bolje proveo... Zvezda je 150. večiti derbi dobila sa 2:1, a i na ovom meču Partizan je, kao i na debiju Slaviše Jokanovića, poveo. Gogua je doveo crno-bele u vođstvo, izjednačio je Ibanjez iz slobodnog udarca, da bi Vijeira doneo trijumf timu sa Marakane.

Dakle, ako gledamo statistiku - Igoru Duljaju i Partizanu se ne piše dobro. Šta će se desiti na terenu videćemo već u petak uveče!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading