NOVA BURA U SRPSKOM FUDBALU! Iz Partizana GRME na Zvezdu: Ne poštuju se ODLUKE organa takmičenja!

Autor:

Sport

17.02.2023

14:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema mira kada su večiti u pitanju.

NOVA BURA U SRPSKOM FUDBALU! Iz Partizana GRME na Zvezdu: Ne poštuju se ODLUKE organa takmičenja!

Foto: Starsport

Detalj sa večitog derbija

Kada se igra večiti derbi?

Superliga kaže drugog marta od 18 časova, Crvena zvezda pak tvrdi prvog marta sa početkom u 19.00. Delovalo je da će se utakmica stvarno odigrati u to vreme, ali sada je stiglo saopštenje Partizana koji je udario po večitom rivalu!

Saopštenje prenosimo u celosti:

Fudbalski klub ''Partizan'' koristi ovu priliku da Vam se obrati u vezi sa terminom odigravanja utakmice 24.kola Superlige Srbije FK „Crvena Zvezda“ – FK „Partizan“, zakazane za 2.mart 2023., sa početkom u 18 časova.

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa večitog derbija

 

 Iz sredstava javnog informisanja smo danas saznali da je domaćin utakmice FK „Crvena Zvezda“ samoinicijativno zakazao utakmicu za 1.mart 2023., sa početkom u 19 časova, iako ste vi kao organ nadležan za određivanje termina odigravanja utakmica već odredili termin utakmice i to objavili još 14.02.2023.godine.
 
FK ''Partizan'' ovim putem zahteva da termin gore navedene utakmice ostane 2.mart 2023.godine, u 18 časova, kao što je prvobitno i određeno Vašom odlukom. Ne ulazeći u razloge zbog čega domaćin utakmice ne poštuje odluku organa koji rukovodi takmičenjem, a što do sada nije zabeleženo, ističemo da FK ''Partizan'' kao jedini preostali predstavnik srpskog fudbala u UEFA takmičenjima, u četvrtak, 26.02.2023.godine igra revanš utakmicu plej of runde UEFA Lige Konferencija protiv FK ''Šerif'' iz Moldavije. Eventualnim plasmanom u dalju fazu takmičenja, FK Partizan će uvećati i nacionalni UEFA koeficijent i time ostvariti benefit za sve klubove iz Srbije.

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa večitog derbija

 

 
Kako se navedena utakmica UEFA Lige konferencija igra u četvrtak, 23.02.2023.godine, FK ''Partizan'' će utakmicu 23.kola Superlige Srbije sa FK ''Radnički 1923'' odigrati u nedelju, 26.02.2023.godine. Verujemo da ste Vi kao direktor takmičenja, raspolagali sa svim ovim informacijama, te u dogovoru sa kompanijom ''TV Arenasport'' koja je vlasnik ekskluzivnih prava na prenose utakmica i odredili datum odigravanja utakmice između FK „Crvena Zvezda“ i FK „Partizan“ za 2.mart 2023.godine.
 
FK ''Partizan'' je neprijatno iznenađen činjenicom da se došlo u situaciju da se ne poštuju odluke organa takmičenja, što bi predstavljalo opasan presedan. Odigravanjem utakmice u sredu, 1.marta, FK ''Partizan'' bi bio doveden u neravnopravnu poziciju u odnosu na protivnika, obzirom da bi imao dan manje za pripremu navedene utakmice od protivnika.

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa večitog derbija

 

 
Smatramo da se termin odigravanja najveće utakmice srpskog fudbala ne sme dovoditi u pitanje, kako bi na vreme svi učesnici mogli da naprave plan i program pripreme. Takođe, utakmici će prisustvovati i gledaoci iz inostranstva, među kojima i mnogi predstavnici najvećih klubova Evrope, te dovođenje u zabludu javnosti oko termina utakmice, ne doprinosi duhu fer pleja i sportske atmosfere uoči utakmice - stoji u saopštenju koje je potpisao generalni direktor Partizana Miloš Vazura.

Kada će se derbi na kraju odigrati ostaje da se vidi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading