DULJAJ I PARTIZAN BEZ BELE ZASTAVE NA MARAKANI: Novi trener crno-belih dao veliko OBEĆANJE pred 169. VEČITI DERBI!

Autor:

Sport

02.03.2023

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi trener "parnog valjka" imaće vatreno krštenje sutra od 19 časova.

DULJAJ I PARTIZAN BEZ BELE ZASTAVE NA MARAKANI: Novi trener crno-belih dao veliko OBEĆANJE pred 169. VEČITI DERBI!

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Igor Duljaj na treningu Partizana

Fudbaleri Partizana u petak od 19 časova gostuju Crvenoj zvezdi u meču 24. kola Superlige Srbije. Večiti derbi, 169. po redu, biće ujedno i debi novog trener crno-belih Igora Duljaja. Upravo je mladi stručnjak izneo svoja očekivanje pred najveću utakmicu u srpskom fudbalu.

- Sve se brzo dogodilo, odradio sam dva treninga sa prvim timoom, olakšavajauća okolnost  je što sam u klubu već par godina, pa poznajem sve igrače - rekao je Duljaj.

Partizan ne ide na Marakanu sa "belom zastavicom".

- Biće izuzetno teško, kažu da nema šta da se izgubi, ali ja ne mislim tako. Može mnogo da se izgubi ali i da se dobije. Zvezda je lider na tabeli, poštujem večitog rivala kao i svaki drugi klub, ali ja verujem u svoju ekipu. Sutra će se pokazati da li je ova šok terapija dobra. Idemo na Markanu da pokažemo šta znamo. Partizan je pokazao da ume da se nosi sa fizički jakim protivnicima kao što je Keln.

Igor Duljaj se prisetio svog prvog derbija kao igrača, međutim, sada je uloga znatno drugačija.

- Pamtim svoj prvi derbi iz igračkih dana, trener je bio pokojni Miodrag Ješić. Dobili smo Crvenu zvezdu sa 2:0, pamtim tu utakmicu po dobrom, ali i po lošem - ugašen je jedan mladi život. Želim da apelujem na sve aktere, mi na terenu moramo biti primer svima.

Nije se dvoumio nekadašnji reprezentativac kada je stigao poziv iz Humske, emocija je pobedila.

- Razum je rekao ne srce da, ali to je prirodno. Kod mene se sve dešavalo spontano, otkad su me skauti Partizana primetila kao dete, kada su išli kod mog oca u pekaru po mene, do transfera u Šahtjor.

Prema njegovim rečima neće biti velikih promena u timu.

- Veoma je teško promeniti stvari u dva dana, moguće su korekcije. Ovo je derbi, nekada se zaborave taktičke stvari zbog emocija, publike, naboja... Biće mnogo borbe. Najvažnije je da posle utakmice možemo pogledati sami sebe u ogledalo i reći da smo dali sve od sebe.

Crvena zvezda i ove sezone dominira prvenstvom.

- Imaju odličan tim, imaju mladog trenera koji zna šta hoće Igraju na svom terenu, oni su u povoljnijem položaju. Ono što mogu da obećam je da cu preneti svoju energju na igrače, da kada izađu na teren ne budu u podređenom položaju. Moramo da krenemo agresivno od prvog sudijskog zvižuka.

Nije krio svoje uzbuđenje novi strateg "parnog valjka".

- Uzbuđen sam, tek sutra ću znati kakav je osecaj izaći na "večiti derbi" u ulozi trenera. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading