DA ZAVRŠIMO OVU AGONIJU! Legenda Partizana JASNA: Krivica je KOLEKTIVNA, potrebna je strategija na DUŽE STAZE!

Autor:

Sport

24.02.2023

15:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Darko Tešović imao je šta da kaže posle neuspeha crno-belih u Ligi konferencija, ali i zaista tragične sezone koja i dalje traje.

DA ZAVRŠIMO OVU AGONIJU! Legenda Partizana JASNA: Krivica je KOLEKTIVNA, potrebna je strategija na DUŽE STAZE!

Foto: Starsport

Detalj sa meča Partizan - Šerif

Fudbaleri Partizana nastavili su crni niz koji je počeo negde u finalu Kupa Srbije prošle godine.

Tada su crno-beli poraženi od večitog rivala i to je bio šamar od kog se i dalje nisu oporavili. Pre tog meča izgubili su titulu, a posle je krenuo potop! Loš start sezone i titula skoro pa izgubljena već na početku, eliminacija iz Kupa od Radničkog iz Sremske Mitrovice, tima iz Prve lige Srbije, dobre partije u Evropi i nada da će se kroz Ligu konferencija spasiti šta se spasti može i bolno otrežnjenje od moldavskog Šerifa usred Humske! Rolerkoster sezonu pratile su i odlazak sportskog direktora Ivice Ilieva, smena trenera Ilije Stolice i burne reakcije navijača na čelnike kluba Milorada Vučelića i Miloša Vazuru, te zahtevi da oni napuste Humsku.

Republika

Foto: Starsport

Miloš Vazura i Milorad Vučelić

 

Odgovor na pitanje ko je kriv za sve ovo pokušao je da nam da legendarni bivši fudbaler Partizana, Darko Tešović.

- Ja to mogu da kažem na svoj način. Napravljena je pogrešna selekcija u junu mesecu. Ne kažem da su igrači loši, ima dobrih igrača, ali pozicije u timu su mogle drugačije da se naprave i da to bude dobra konkurencija, daleko jača i da Partizan bude dosta konkurentniji. Kako je sezona krenula svi znamo, ali ovo protiv Šerifa je krenulo kako smo svi očekivali. Međutim, ta psihologija je mnogo prisutna u sportu i samo psihološki jake ličnosti budu vrhunski fudbaleri, sportisti, teniseri... Ne sme ekipa Partizana posle 1:0, kao i 1:1 što je isto bio odličan rezultat, da padne psihički. Jednostavno, to igrači moraju da izdrže, tu se nešto izdešavalo sa ekipom, a šta, ja stvarno ne znam. Pa i 1:1 je bio dobar rezultat za nas i glavna kvaka je što su neki ključni igrači popustili, pa je i ekipa popustila... Niko to nije očekivao - počeo je priču za naš portal Tešović.

Republika

Foto: Starsport

Darko Tešović i Savo Milošević

 

Pred početak meča protiv Šerifa navijači Partizana protestvovali su protiv uprave, a zatim su uputili i niz pogrdnih reči na račun čelnika kluba, te tražili ostavke Milorada Vučelića i Miloša Vazure. Da li je sve ovo uticalo na fudbalere da pruže bolju partiju?

- Na igrače utiču raznorazne stvari i okolnosti pre utakmice. Može igrač da bude spreman za trening, cele nedelje da trenira super, ali možda on ima problema pred utakmicu i dan pred mu se javi da ima porodičnih problema, problema sa devojkom, finansijama... Raznih tih problema ima, pa je tako sigurno uticalo i ono oko stadiona što se dešavalo. To su igrači čuli, oni osećaju, vole Partizan, igraju za klub... Ipak, oni su igrali odlično 20 minuta tako da to možda i nije toliko uticalo. Jedan psihološki momenat koji ih je pogodio je doveo do poraza jer oni jednostavno nisu bili toliko jaki da izdrže taj udar od 1:1. Šta bi trebao da kaže Real Madrid posle 2:0 u Liverpulu? Da li je trebalo da prime sedam komada? Trebali su stariji igrači koji guraju ekipu da preuzmu odgovornost i da vode ekipu do prolaska.

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa meča Partizan - Šerif

 

Rezultata nema, pa je pitanje koje se samo nameće - ko je glavni krivac za tako nešto?

- Treba biti realan, kada radite posao u kolektivu i kada imate uspeh, onda su svi zaslužni za taj uspeh. Sa druge strane, ako uspeha nema, onda su svi krivi i za taj neuspeh. To će oni između sebe podeliti i videti tu ko je najveći krivac. Igrači su direktni učesnici i oni donose rezultat ili ne donose, a svi ostali su servis. Krivica mora da se podeli i ne sme da se krivi niko ni pojedinačno, ni grupno, svi u klubu su podjednako krivi, a koja je količina krivice oni moraju između sebe da pogledaju. Jednostavno je tako, to je jedna kolektivna krivica koju će između sebe da razdele.

Spas sezone crno-beli su tražili u Evropi, ali ga nisu dobili. Kup je davno izgubljen, osvajanje titule je ravno čudu... Šta dalje raditi kako bi se Partizan izvukao iz krize?

- Navijači vole Partizan, ja volim Partizan. Navijači daju mišljenje za nešto kada nije dobro. Daju ga i kada je dobro. Sada su iskazali svoj bes zbog nekih rezultata koji očigledno nisu dobri. Da li će to imati uticaja, da li će to moći da prođe, da li će biti bolje za Partizan, to niko ne zna, ali, tako je, Partizan je izgubio Kup, ispao iz Evrope, mnogo zaostaje u prvenstvu, teško će stići Zvezdu, ali mora odbraniti drugu poziciju i istovremeno se spremati za narednu sezonu. Treba napraviti jednu dobru strategiju, ne ovu kratkoročnu, već na duže staze i odlučiti se za neke stvari da svima nama koji navijamo za Partizan bude bolje, kao i samom klubu i ljudima koji vode klub.

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa meča Partizan - Šerif

 

I za kraj, možda i pitanje svih pitanja - ko je kriv za sve što se dešava u Humskoj?

- Rezultati se sumiraju na kraju, mora se sabrati i videti. Ova celokupna situacija ne prija nikome, sada ima prostora u Partizanu i da se ranije krene u neke poduhvate kako bi bilo bolje od juna meseca. Da se napravi jedna strategija i plan kako dalje i da završimo ovu agoniju sa lošim rezultatima. Nama treba jedan jak Partizan kako bi i srpski fudbal bio jak. Ne treba sumirati svu krivicu na igrače, trenera ili upravu, svi oni imaju svoj deo krivice i tu nema nikakve dileme jer jednostavno posao nije dobro urađen u nekom segmentu i svako zna koliki je njegov deo krivice - zaključio je Darko Tešović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading