KATASTROFA! Srbija GUBI mesto u Ligi šampiona!

Autor:

Sport

24.02.2023

08:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poraz Partizana mogao bi mnogo da košta našu zemlju.

KATASTROFA! Srbija GUBI mesto u Ligi šampiona!

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana imali su košmarno veče u Humskoj, te su porazom od moldavskog Šerifa, rezultatom 3:1, eliminisani iz Lige konferencija.

Crno-beli su odigrali od sjaja do očaja, te su na kraju pretrpeli još jedan udarac i ostali bez možda jedine šanse da izvuku sezonu, ali su naneli puno štete i Srbiji. Tačnije, Superligi, koja bi uskoro mogla da ostane bez sigurnog mesta u Ligi šampiona.

Republika

Foto: Starsport

Partizan je eliminisan iz Lige konferencija

Srbija je ovu sezonu na UEFA listi koeficijenata završila sa bodovnim saldom 32.375 i više nema predavnika. Veliki problem predstavlja nam Turska koja ima čak tri predstavnika, a trenutno je na 31.500 i za očekivati je da nas prestigne na 11. poziciji.

Naši klubovi imali su katastrofalnu sezonu i skupili su tek 5.375 bodova, ali je daleko veći problem što su Turci imali sjajan učinak i trenutno su na 11.200, a uz to su im ostali Fenerbahče u Ligi Evrope i Istanbul Bašakšehir i Sivas u Ligi konferencija.

 

Razlika od 875 poena je veoma mala i samo čudo može da nam pomogne kako bismo ostali na mestu koje garantuje prvaku direktan plasman u Ligu šampiona.

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa večitog derbija

To znači da od sezone 2024/2025, koja je revolucionarna zbog promene sistema u Ligi šampiona, Srbija neće imati sigurno mesto, ali hoće dva predstavnika u kvalifikacijama za elitu, uz još tri u preostala dva evropska takmičenja.

Sreća u nesreći je da bar ovu sezonu nećemo pasti niže od 12. mesta jer bežimo Švajcarskoj (29.675) iako ima Bazel u Ligi konferencije, Ukrajini (29.300) koju predstavlja Šahtjor i Češkoj (29.050) bez predstavnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading