KATASTROFA! Srbija GUBI mesto u Ligi šampiona?

Autor:

Sport

17.02.2023

08:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Superliga je ugrožena, šta će se desiti do kraja sezone zavisi od uspeha Partizana.

KATASTROFA! Srbija GUBI mesto u Ligi šampiona?

Foto: Starsport

Detalj sa 166. Večitog derbija

Fudbaleri Partizana su u jednoj rovovskoj borbi uspeli da savladaju Šerif u Kišinjevu (1:0) i u Srbiju se vrate uz prednost pred revanš prve runde nokaut faze Lige konferencija koji se sledećeg četvrtka igra u Humskoj.

Crno-beli su odigrali taktički zrelo, a jedini pogodak postigao je Rikardo Gomeš u finišu prvog poluvremena.

Nije Partizan igrao samo za sebe, već i za ostale klubove u Superligi Srbije. Naime, crno-beli su ostali jedini koji mogu da poprave ili pokvare nacionalni koeficijent, te su poslednja linija odbrane 11. pozicije na listi koja donosi direktan plasman u Ligu šampiona prvaku naše zemlje. Srbija će naredne sezone imati sigurnog predstavnika u elitnom evropskom takmičenju, a čak će i drugoplasirani moći kroz kvalifikacije do grupne faze, ali bi od sezone 2024/25. to moglo da bude drugačije.

 

 

Naime, Turci nam dišu za vratom i može se desiti da nas prestignu, te da Srbija izgubi jedno mesto u Ligi šampiona. 

Srbija u ovom trenutku ima 32.375 boda, ali su Turci odmah iza sa 31.500 i čak četiri predstavnika, pa postoji velika verovatnoća da će nas prestići do kraja sezone. Korak za nama održali su i jer je njihov predstavnik Trabzon savladao Bazel (1:0) takođe u Ligi konferencija.

Problem je što je Srbiji ostao samo Partizan, dok naš rival u ovoj trci ima od sledeće faze još Fenerbahče, Sivas i Bašakšehir. Dakle, nama ne preostaje ništa drugo nego da navijamo za Partizan, ali i protiv turskih timova u Evropi.

Takođe, dobra stvar je što još jedan konkurent, a to je Švajcarska, ima samo jednog predstavnika. Bazel je posle lošeg rezultata protiv Trabzona ukočio svoju zemlju i Švajcarcu su blizu da se zaustave na koeficijentu 29.175, koji je daleko od nas. Ipak, ako nas Turska prestigne, Srbija od sezone 2024/2025 neće imati direktno mesto u Ligi šampiona što su definitivno katastrofalne vesti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO


 

Komentari (0)

Loading