SPEKTAKL PRIPAO JUNAJTEDU: Mančester IZBACIO Barselonu posle preokreta, kraj i za Dušana Tadića! (VIDEO)

Autor:

Sport

23.02.2023

22:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odigrane su i četiri večernje utakmice revanš mečeva šesnaestine finala Lige Evrope.

SPEKTAKL PRIPAO JUNAJTEDU: Mančester IZBACIO Barselonu posle preokreta, kraj i za Dušana Tadića! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Entoni slavi gol u dresu Mančester junajteda

Fudbaleri Mančester junajteda uspeli su da obezbede plasman u osminu finala Lige Evrope, pošto su u revanš meču porazili ekipu Barselone sa 2:1 (0:1).

Nakon 2:2 u prvom meču, Barselona se prva radovala u Engleskoj, pošto je Robert Levandovski pogodio u 18. minutu sa bele tačke. Minimalnim vođstvom španske ekipe se i otišlo na poluvreme.

Ipak, u nastavku je viđena drugačija slika, a Junajted je već u 47. minutu izjednačio, nakon što je Fred pogodio na dodavanje Bruna Fernandeša, a preokret je kompletirao Entoni, golom u 73. minutu. Barselona je pokušavala da se vrati do kraja, ali nisu uspeli, pa su na kraju Englezi obezbedili prolaz dalje.

Prošla je i ekipa Union Berlina, koja je sa 3:1 (2:0) pobedila Ajaks.

Prolaz dalje su Nemci obezbedili još u prvom poluvremenu, pošto su golove postizali Noke u 20. minutu, odnosno Juranović u 44.

Probao je Ajaks da se vrati preko Kudusa, koji je smanjio na 2:1 u drugom minutu nastavka, ali je Doeki u 50. minutu otklonio sve dileme oko pobednika, kada je matirao Ruljija i povisio na 3:1. Promene do kraja nije bilo, pa je tim iz glavnog grada Nemačke obezbedio plasman dalje. U poraženom timu je Dušan Tadić odigrao svih 90 minuta.

Plasman dalje je obezbedila i Roma, koja je u revanšu porazila Salzburg sa 2:0 (2:0).

Nakon što su Austrijanci slavili u prvom meču minimalnim rezultatom, izabranici Žozea Murinja su u revanšu stigli do preokreta, golovima Belotija u 33, odnosno Dibale u 40. minutu meča.

U poslednjem duelu večeri Ren je slavio sa 1:0 protiv Šahtjora, tako da ćemo u Francuskoj gledati produžetke, pošto je Šahtjor slavio u prvom meču sa 2:1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading