ANĆELOTI SE PRIBOJAVA: Treba se paziti u revanšu

Autor:

Sport

22.02.2023

11:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Real Madrid je u utorak savladao Liverpul 5:2 (2:2), u utakmici osmine finala Lige šampiona.

ANĆELOTI SE PRIBOJAVA: Treba se paziti u revanšu

Foto: Tanjug/AP

Karlo Anćeloti

Sve je počelo u četvrtom minutu, kada je Nunjez postigao prelep pogodak petom, posle dodavanja Salaha, a Egipćanin je već u 14. minutu duplirao prednost domaćih, nakon katastrofalne greške Tiba Kurtoe.

Ipak, Real se brzo vratio u igru, pošto je Vinisijus prelepim udarcem u 21. minutu meča smanjio prednost rivala, a isti igrač je bio strelac i izjednačujućeg pogotka, nakon bizarne greške Alisona. Brazilac je dobio povratnu loptu, hteo je da je ispuca, ali je tom prilikom pogodio Vinisijusa, a lopta je završila u mreži.

Trener Real Madrida Karlo Anćeloti rekao je nakon utakmice da njegova ekipa tokom meča ni u jednom trenutku nije gubila samopouzdanje.

- Nije lako ovako pobediti, pre svega zbog takvog početka meča. Ipak, nismo gubili samopouzdanje nijednog momenta i malo po malo smo preuzimali kontrolu lopte. Bili smo efikasni napred i Vinisijus Žunior je imao neverovatnu predstavu. Ovo je samo prvi deo dvomeča, otišlo je na našu stranu, ali i u revanšu ćemo igrati tako kao da nas očekuje mnogo rada i posla - istakao je italijanski stručnjak.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Karlo Anćeloti

Osvrnuo se i na to da je njegova ekipa inspiraciju našla u nekim ranijim preokretima.

- Nismo krenuli kako smo želeli. Pomislio sam na meč sa Sitijem na strani prošle godine, nadao se da možemo isto, ali ispalo je i bolje. Pravili su nam probleme po levoj strani, ali kako smo bili bolji napred, pomerili smo Valverdea i od tada smo se branili bolje. Liverpul je veliki tim koji nas je namučio u prvom delu, ali dvomeč nije završen. Nikako. Pohvalio bih Rodriga jer je uradio veliki posao, odradio je tačno ono što sam od njega tražio - zaključio je Anćeloti.

Revanš je na programu 15. marta, kada će Real biti domaćin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading