VLADIMIR CVETKOVIĆ O BLAŽEVIĆU: "Žao mi je što Ćiro nije vodio Crvenu zvezdu!"

Autor:

Sport

08.02.2023

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proslavljeni trener je i sam isticao da mu je Crvena zvezda jedna od neostvarenih želja.

VLADIMIR CVETKOVIĆ O BLAŽEVIĆU: "Žao mi je što Ćiro nije vodio Crvenu zvezdu!"

Foto: Starsport, Profimedia

Miroslav Ćiro Blažević, legenda hrvatskog i jugoslovenskog fudbala, preminuo je danas, samo dva dana pred 88. rođendan.

Nakon dugogodišnje bitke sa rakom, Blažević je preminuo, nakon što je dva puta uspeo da savlada opaku bolest. O njegovoj smrti se oglasio i Vladimir Cvetković, velika legenda Crvene zvezde.

- Otišla je jedna jako specifična i velika figura jugoslovenskog fudbal. Nije bilo čoveka, koji iole pravi domaći fudbal, a da nije znao ko je Ćiro Blažević. Uvek dobronameran, veseo, željan da pomogne i vešt u komunikaciji s ljudima. Mislim da je ostavio veliki trag kao stručnjak i čovek u jugoslovenskom fudbalu. Izuzetno mi je žao. Imali smo dobar odnos - izjavio je Cvetković.

Foto: www.profimedia.rs

Miroslav Blažević je preminuo u 88. godini života

Zatim se osvrnuo i na priču o tome zašto Ćiro Blažević nikada nije seo na klupu crveno-belih, što je po samim Ćirinim rečima, jedan od njegovih neostvarenih snova.

- Nismo mu ja i Džajić zabranili da dođe, već je Miladin Šakić bio protiv jer je to bez njegovog znanja rađeno. Džajić i ja čak nismo ni znali. Nezgodno je pričati o tome sada jer su sva četiri aktera preminula. Dakle, član Upravnog odbora ga je odveo kod Stambolića i rekao mu da će biti trener Zvezde, a da meni i Džajiću ništa nije rečeno. Tu se priča završila. Nema govora da smo sprečili njegov dolazak. Žao mi je što takav jedan čovek nije vodio Zvezdu, što u klub nije doneo njegov prepoznatljiv šarm. Ali, nismo razmišljati previše, život je tekao dalje, doveli smo Ljupka Petrovića koji je postao prvak Evrope. Kasnije je Ćiro pomislio da smo mi sprečili jer smo, činjenica, vodili klub u tom periodu. Međutim, odluku je mogao da donese isključivo predsednik i predsedništo, a ne ja i Džajić - zaključio je Cvetković.

Podsetimo, Blažević je u karijeri vodio veliki broj klubova u Hrvatskoj, Švajcarskoj, kao i širom Evrope, a najveći uspeh mu je bronza sa selekcijom Hrvatske na Svetskom prvenstvu 1998. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading