BIO JE VELIKI MANGUP: Izjave po kojima ćemo pamtiti legendarnog Ćira Blaževića!

Autor:

Sport

08.02.2023

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jugoslovenski i hrvatski fudbal je ostao bez jedne od najupečatljivijih pojava.

BIO JE VELIKI MANGUP: Izjave po kojima ćemo pamtiti legendarnog Ćira Blaževića!

Foto: Tanjug/AP

Miroslav Blažević

Miroslav Ćiro Blažević, legendardni hrvatski trener, preminuo je danas u 88. godini nakon dugogodišnje borbe sa rakom.

Dva puta je Blažević uspevao da izađe na kraj sa opakom bolešću, ali ne i treći put, pa je na kraju preminuo, 12 godina nakon što mu je rak prvi put dijagnostfikovan.

Nema sumnje da je Ćiro bio specifičan lik, uvek poseban i autentičan, a ovo su samo neke od izjava po kojima ćemo ga pamtiti:

- Pa j... ga, onaj Cvetković i Džaja kažu, pa ne može bre Hrvat da dođe kod nas. Ali ja volim ljude i ne pravim neku razliku, i nikad nisam pogrešio - poručio je Ćiro u izjavi za "Telegraf" u aprilu 2020. godine, na pitanje zašto nikada nije seo na klupu Zvezde, što mu je bila jedna od neostvarenih želja.

Džaja i ja smo kao braća. Nikada između nas nije bilo foliranja, iako se, kada je trebalo da dođem u Zvezdu, digao na ''zadnje noge'' i sa Cveletom stopirao moj dolazak. Mene je u Zvezdu hteo da dovede Stambolić, međutim, jedino oni nisu slušali političare - dodao je na tu temu Blažević.

Svojevremeno je izjavio i da je Crvena zvezda najveći klub sa ovih prostora.

- To je oduvek bilo delikatno pitanje. Ovi moji će mi zameriti, ali, hteli mi to da priznamo ili ne, Crvena zvezda je bila i europski i svetski prvak. Kad pogledaš rezultat, da nije bilo mene, oni bi i dalje vladali.

Foto: www.profimedia.rs

Miroslav Ćiro Blažević je preminuo u 88. godini života

Što se tiče smešnih i simpatičnih izjava, upečatljiva je ona sa utakmice na kojoj je sve vreme skakutao pored klupe.

Zlato moje, prehladio sam se, sreća da se nisam upiškio - izjavio je Ćiro Blažević na pitanje novinara zašto je skakutao celu utakmicu.

Takođe, rekao je da je novinarski posao najbolji na svetu.

Nema ništa bolje od novinarskog posla. Imaš vlast, piješ ljudima krv na slamku i još te plaćaju za to - rekao je kao reporter "Nove TV" u Portugaliji.

Jedna od najupečatljivih izjava se odnosi na Kima Kalstroma, bivšeg švedskog fudbalera.

 - On je toliko levak, da desnu nogu koristi samo pri ulasku u autobus - izjavio je tokom meča Švedske i Engleske.

Pamtiće se i njegov komentar nakon debakla Srbije i Crne Gore na prvenstvu sveta 2006. godine.

6:0 je veliki rezultat, ali to se još da izdržati, 7-0 je posebna blamaža - izjavio je posle ubedljive pobede Argentine nad Srbijom i Crnom Gorom.

Foto: www.profimedia.rs

Blažević će ostati upamćen po svojim izjavama

Svojevremeno je izjavio i da ćirilicu zna podjednako kao i latinicu.

Ja ćirilicu čitam jednako kao i latinicu. Išao sam u školu, što mali Ćiro nauči, veliki Ćiro zna. Međutim, razumem reakciju stanovnika Vukovara, nisu preboleli. Trebalo bi ćirilicu odložiti - posle skandala o ukidanju ćirilice u Vukovaru.

Jedna od najzanimljivijih anegdota vezana je za pokušaj njegove majke da ga pošalje u manastir.

Majka mi je želela da budem sveštenik. Poslušam je i odem u manastir. Tamo sam sreo prelepu sestru, Aurora se zvala. Kad sam je spazio, sunce ti je**m, hašimaga (muški polni organ) je istog momenta skočio gledajući pod svodove manastira. Kažem sebi, Ćiro, ovo nije posao za tebe, svaki dan moraš da pariš oči i sekiraš k…. i ne smeš da j…. Pobegao sam iz manastira - izjavio je legendarni Ćiro.

Podsetimo, Blažević je u karijeri vodio Dinamom, Rijeku, Paok, Šangaj, Nant, kao i brojne druge klubove po Hrvatskoj i Švajcarskoj, ali je najveći uspeh ostvario sa selekcijom Hrvatske, sa kojom je osvojio bronzu 1998. godine na prvenstvu sveta u Francuskoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading