ON JE NAJVEĆI SPORTISTA PLANETE: Ovako je Ćiro govorio o Novaku Đokoviću!

Autor:

Sport

08.02.2023

10:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jugoslavija i Hrvatska su izgubile jednog od najautentičnijih ličnosti iz sveta sporta.

ON JE NAJVEĆI SPORTISTA PLANETE: Ovako je Ćiro govorio o Novaku Đokoviću!

Foto: Starsport, Tanjug/AP

Miroslav Ćiro Blažević, jedan od najboljih hrvatskih fudbalskih trenera, preminuo je danas u 88. godini života, nakon duge borbe sa rakom.

Ćiro je nadaleko bio poznat po svojim rečima, nikada se nije ustručavao da bilo šta kaže, a svojevremeno je pričao i o uspesima Novaka Đokovića, za koga je smatrao da je najbolji sportista planete.

- Njegovi rezultati su takvi da ih niko ne može zaseniti. On je po mom mišljenju najveći sportista ove planete. Uskratili su mu mogućnost da osvoji 21. trofej. I on je grešio, ali oni su ga maltretirali. Australija za mene više nije jedna uređena zemlja. Da njega drže kao nekog kriminalca. Ja njega obožavam, nisam nikad imao priliku da mu stisnem ruku da ga upoznam. On je sportista koji nema nikakvih predrasuda, činjenica da je uzeo Ivaniševića za trenera to najbolje potvrđuje - kazao je Blažević prošle godine u emisiji "Nedeljom u 2". 

Foto: Tanjug/AP

Ćiro Blažević je preminuo u 88. godini života

Legendarni Hrvat se potom osvrnuo na samu vakcinaciju. 

- Žalostan sam jer je ostavio na sebe ozbiljnu fleku, nije smeo tako deklarativno da kompromituje nešto što spašava čovečanstvo. S obzirom na njegov značaj, mogao je pomoći čovečanstvu da je rekao "Vakcinisaću ću se". Ja nemam šta reći Đokoviću za ovo o vakcini jer ja ni svoju decu ne mogu da nagovorim da se vakcinišu. Oni imaju neke svoje stavove i razmišljanja koja su idiotska - poručio je Blažević.

Podsetimo, Blažević je preminuo 12 godina nakon što mu je prvi put dijagnostifikovan rak. Najveći uspeh u karijeri mu je bronza sa selekcijom Hrvatske na Svetskom prvenstvu 1998. godine u Francuskoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading