ISKUSTVO PRE TALENTA: Mladi srpski fudbaleri sve više izbegavaju Crvenu zvezdu i Partizan!

Autor:

Sport

01.02.2023

18:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Giganti iz prestonice bili su godinama unazad sinonimi za mlade igrače koji su nakon partija u crveno-belom, odnosno crno-belom dresu uspeli da naprave velike transfere i odlične karijere.

ISKUSTVO PRE TALENTA: Mladi srpski fudbaleri sve više izbegavaju Crvenu zvezdu i Partizan!

Foto: Starsport

Detalj sa 168. Večitog derbija

Crvena zvezda i Partizan su apsolutni lideri srpskog klupskog fudbala i tu nema dileme. "Večiti" decenijama unazad dominiraju terenima širom naše države, nekoliko iznenađujućih osvajača Kupa, Oblić kao prvak takmičarske 1997/98 je sve što su beogradski velikani uspeli da "ispuste".

Republika

Foto: Starsport

Stadion Obilića na Vračaru

Giganti iz prestonice bili su godinama unazad sinonimi za mlade igrače, koji su nakon partija u crveno-belom i crno-belom dresu uspeli da naprave velike transfere i odlične karijere. Međutim, stvari su se promenile, mladi fudbaleri širom Srbije biraju drugačiji put.

Naime, zbog pritiska rezultata "večiti" se sve više odlučuju na iskusne sastave. Retki dobijaju šansu u prvom timu (Strahinja Eraković, Strahinja Pavlović, Stefan Mitrović), pozajmice u neke od klubova iz Superlige sve su češće, ali i nakon "kaljanja" šanse za priključivanje ekipi su izuzetno male.

Poslednji u nizu kod crveno-belih je Nemanja Motika koji će svoju sreću potražiti u Austirji Lustenau, momak koji je prošao Bajerovu školu nije dobio pravu priliku na Marakani. Andrija Radulović je na pozajmici u Radniku, Jovan Mituljikić u novosadskoj Mladosti...

Republika

Foto: Starsport

Nemanja Motika

Što se Partizana tiče Nikola Terzić kao pozajmljen igrač brani boje turske Bandirme, Vanja Vlahović je prodat Atalanti, Marko Milovanović je u Almeriji, za Sameda Baždara se interesuje Fenerbahče...

Republika

Foto: Starsport

Marko Milovanović

Da talenti sve češće obilaze Crvenu zvezdu i Partizan govore transferi Đorđa Gordića i Jovana Miloševića. Nekadašnji vezista lučanske Mladosti je izabrao belgijski Lomel, napadač Vojvodine je dogovorio transfer u Štutgart, ali će do kraja sezone ostati u Novom Sadu.

Republika

Foto: Starsport

Aleksandar Katai i Đorđe Gordić

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading