SJAJAN POSAO SVRAKA: Entoni Gordon prešao u Njukasl

Autor:

Sport

29.01.2023

19:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U tim koji sa klupe predvodi Edi Hau je stiglo sjajno pojačanje.

SJAJAN POSAO SVRAKA: Entoni Gordon prešao u Njukasl

Foto: Tanjug/AP

Entoni Gordon (desno) na utakmici protiv Čelsija u prvom kolu Premijer lige

Entoni Gordon, doskorašnji fudbaler Evertona, potpisao je ugovor sa ekipom Njukasla, potvrdio je klub sa severa Engleske.

On je na taj način postao prvo pojačanje "svraka" u zimskom prelaznom roku, a dodatno će ojačati ekipu koja se bori za plasman u Ligu šampiona ove sezone.

Mladi igrač je u crno-bele prešao za oko 46 miliona evra, prenose brojni engleski mediji..

- Mislim da će mi navijači i grad jako odgovarati, kao čoveku, jako mi odgovara način na koji ekipa trenutno igra i čini se da se klub kreće u pravom smeru - rekao je za klupski sajt 21-godišnji fudbaler.

Za Everton je debitovao u decembru 2017. godine u utakmici Lige Evrope protiv Apolona iz Limasola, a prvi nastup u Premijer ligi imao je u januaru 2020. godine.

Ove sezone je Gordon bio jedan od najboljih pojedinaca vrlo lošeg Evertona, a uspeo je da postigne tri pogotka za ekipu koju je do nedavno predvodio Frenk Lampard. Ipak, Lampard je otišao, "karamele" su u zoni ispadanja, pa se prelazak u trećeplasiran tim Premijer lige čini kao prava premija.

Priliku da debituje Gordon će imati sledeće subote, kada će Njukasl na svom terenu ugostiti Vest Hem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading