ZVEZDIN BEKAM OTVORIO DUŠU: Na najteži mogući način shvatio sam životnu lekciju!

Autor:

Sport

24.01.2023

14:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jovan Mijatović govorio je za naš portal i o svom nadimku, kao i o mnogim drugim zanimljivim temama.

ZVEZDIN BEKAM OTVORIO DUŠU: Na najteži mogući način shvatio sam životnu lekciju!

Foto: Starsport

Jovan Mijatović

Crvena zvezda nalazi se na pripremama u Antaliji gde puni motore za nastavak istorijske sezone.

Titula ove godine donosi i direktan plasman u grupnu fazu Lige šampiona, a četa Miloša Milojevića nalazi se u odličnoj poziciji da do nje i dođe. Zvezda ima čak deset bodova viška u odnosu na Partizan, pa je za verovati da će biti prostora da na proleće neko od mlađih igrača iskoči u prvi plan.

Jedan od fudbalera koji bi mogao da obeleži 2023. godinu na Marakani je i Jovan Mijatović. Zvezdin Bekam još nije napunio 18 godina (postaće punoletan 11. jula ove godine), a već je pokazao veliki potencijal. Za naš portal, direktno iz Antalije, govorio je o mnogim zanimljivim temama.

Republika

Foto: FK Crvena zvezda

Jovan Mijatović

 

Za početak, odakle nadimak Bekam?

- To je baš od malih nogu, od trenera u Batajnici gde sam počeo da igram fudbal. Doduše, imao sam često i specifične frizure, pa ih je i to verovatno inspirisalo da me tako nazovu, uz talenat koji su videli u meni. Mada sam uvek voleo Dejvida Bekama, tako da mi je drago što je taj nadimak ostao i dan danas i što se nije zagubio u međuvremenu.

Imaš li fudbalskog uzora i nekog na koga se ugledaš ili pokušavaš da kreiraš svoj stil i svoje ime?

- Teško je sad da menjam išta kad me već svi znaju kao Bekama. Šalu na stranu, ali uzora kao uzora nemam, to je više bilo kad sam bio mlađi, eto baš Bekam je bio taj na koga sam se ugledao. Sada se trudim da izgradim svoj stil igre i da nekom klincu, ja budem sutra uzor.

Veoma si mlad – kako provodiš slobodno vreme i šta se dešava sa školom?

- Standardno, družim se sa prijateljima i porodicom i trudim se da odmaram što je više moguće, pogotovo sada kada imam još više obaveza nego što je to ranije bio slučaj. Što se škole tiče, vanredno je pohađam, sve ide po planu.

Republika

Foto: FK Crvena zvezda

Jovan Mijatović

 

Osećaš li pritisak broja devet i dresa koji nosiš?

- Mislim da u životu možeš stvari da posmatraš sa dve strane, a ja sam se odlučio za tu da mi broj 9 nikako ne bude pritisak, već samo podsticaj, jer sam svestan da se veruje u mene.

Promašio si odlučujući penal za mladi tim Zvezde protiv AZ Alkmara u Ligi šampiona. Kako je to uticalo na tebe? Da li može da se napravi paralela sa tvojim prezimenjakom Predragom koji je takođe protiv Holanđana, samo reprezentacije, promašio penal koji je ušao u istoriju, ali je napravio fenomenalnu karijeru? Možeš li i ti tim putem?

- Teško mi je palo, pre toga sam zaigrao za prvi tim, sve je bilo kao iz sna, baš sam se dobro osećao. Međutim, to je život, biće mnogo uspona i padova, i polako učim sve to. U slučaju tog penala sam na najteži mogući način shvatio životnu lekciju. Što se paralele sa prezimenjakom tiče, ne bih imao ništa protiv da zaigram za Real Madrid jednog dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading