MOTIKA ODUŠEVIO "DELIJE": Zvezdin biser zna recept za uspeh!

Autor:

Sport

21.01.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igrama na pripremama najavio je bolje dane, a siguran je kako će do njih i doći.

MOTIKA ODUŠEVIO "DELIJE": Zvezdin biser zna recept za uspeh!

Foto: FK Crvena zvezda

Nemanja Motika

Nemanja Motika stigao je na velika vrata u Crvenu zvezdu, ali mu je bilo potrebno vreme kako bi se navikao na zahteve kluba sa Marakane.

Pripreme u Turskoj Motika koristi da se nametne, a ako se po jutru dan poznaje - u tome uspeva na sjajan način. Postigao je jedini pogodak za crveno-bele u pobedi protiv Nefčija (1:0), te je dokazao da njegovo vreme dolazi.

U razgovoru za naš portal dotakao se brojnih zanimljivih tema.

Koliko ti gol na poslednjoj utakmici znači na planu samopouzdanja?

- Mnogo znači. Prijateljska je utakmica, ali volim da dajem golove, tako da se osećam odlično. Ipak, važnije od toga je da dobro radimo, pobeđujemo i spremamo se za prolećni deo sezone koji će biti izuzetno važan, a na meni je da nastavim u ovom ritmu. 

Republika

Foto: FK Crvena zvezda

Nemanja Motika protiv Nefčija

 

Da li očekuješ da ćeš u nastavku sezone uspeti da se nametneš i budeš jedan od vodećih igrača u borbi za titulu i trofej u Kupu?

- Voleo bih, zato sam tu. Nastaviću da radim najbolje što umem i nadam se da će iz toga doći minuti.

Deluješ kao timski igrač, nije ti bilo teško da prihvatiš da igraš i za omladince - imaš li poruku za mlade igrače koji tek dolaze, da li treba da budu strpljivi kao ti?

- Volim da igram fudbal, u tome je suština, tako da mi nije teško palo da pomognem omladincima kad god sam bio u prilici. Strpljiv sam po prirodi, trudim se da sve gledam na duže staze, tako da nisam to doživljavao kao stepenik ispod, već priliku da održim formu i budem spreman za prvi tim kada dobijem šansu. Svakako bih mladima poručio da budu strpljivi, da rade više od drugih i veruju u sebe.

Veoma si snažan igrač, da li ti ta snaga pomaže ili odmaže na terenu? Koliko radiš na svojoj fizičkoj snazi?

- Pa ne može da odmogne nikako, a najviše znači u duel igri. Ima tu i genetike, ali i vodim računa o svom telu, pazim na ishranu, trudim se da sportski živim. Sve u svemu, dosta sam posvećen fudbalu, a fizička sprema je sastavni deo toga.

Republika

Foto: FK Crvena zvezda

Marko Gobeljić i Nemanja Motika protiv Nefčija

 

Da li si se navikao na seniorski fudbal i kolika je razlika u odnosu na omladinski?

- Velika je razlika, dosta se brže igra, rivali su snažniji, inteligentniji, iskusniji, sve je na većem nivou i konstantno moraš da budeš fokusiran na svaku sitnicu. Međutim, mislim da sam se prilagodio veoma dobro i da ću tek da pokažem koliko mogu da pravim razliku i na seniorskom nivou.

Možeš li da uporediš rad u Zvezdi sa onim u Bajernu i ponašanje ključnih i starijih igrača, gde su te bolje prihvatili, gde ti više pomažu, gde se bolje radi?

- I Zvezda i Bajern su veliki klubovi. Bajern mi je ogromno iskustvo, imao sam priliku da treniram sa veličinama kao što su Miler, Kimih, Gorecka i da ih upoznam i sa ljudske strane, te se uverim da su sjajni momci i da ne gledaju na mlade kao na konkurenciju, već su tu da nam pomognu. Međutim, ovde sam kod kuće, sve doživljavam dosta emotivnije, a i saigrači su me prihvatili srdačnije. Znači mi svaki savet iskusnijih, pričaju konstantno sa mnom i Milunović i Borjan i Pešić, da ne nabrajam sad redom. Porodična je atmosfera u Zvezdi, mislim da je to pravi opis. Što se rada tiče, verujte mi da se jednako dobro radi i da je Zvezda na nivou Bajerna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading