NEVERICA NA APENINIMA: Tuga u Torinu - Juventusu izrečena DRAKONSKA KAZNA!

Autor:

Sport

20.01.2023

21:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odluka koja će potresti italijanski fudbal.

NEVERICA NA APENINIMA: Tuga u Torinu - Juventusu izrečena DRAKONSKA KAZNA!

Foto: Tanjug/AP

Dušan Vlahović

Fudbalskom klubu Juventus oduzeto je 15 bodova, odredio je danas italijanski tužilac.

Federalni žalbeni sud je prihvatio zahtev italijanskog fudbalskog saveza za ponovno otvaranje slučaja tima iz Torina,  koji je ranije optužen za falsifikovanje prihoda.

U istrazi "Prizma" utvrđeno je da je u ekipi sa severa Italije bilo prekršaja i tajnih plaćanja igrača tokom ranih faza epidemije koronavirusa., zbog čega je Juventus na kraju platio skupom kaznom.

Federalni sud je zbog toga ponovo otvorio slučaj, ali samo protiv Juventusa i njihovih čelnika, dok su izostavili druge klubove koji su bili umešani poput Sampdorije i Empolija.

Ipak, Juventus i dalje ima pravo žalbe na ovu odluku. Osim samog kluba, kazne su izrečene i ljudima koji su sedeli u upravi. Fabio Paratići je dobio zabranu bavljenja fudbalom u trajanju od dve i po godine, Andrea Anjeli i Arivabene su kažnjeni na dve godine, Pavel Nedved na osam meseci, dok je Čerubini dobio kaznu u trajanju od 17 meseci.

Nakon ove odluke, crno-beli iz Torina će doživeti masovan pad na tabeli Serije A. Do sada je Juventus bio na deobi drugog mesta sa 37 osvojenih bodova, ali ukoliko ne dođe do promene u poslednjem trenutku, "bjankonere" čeka pad na sredinu tabele, tačnije na deobu 11. pozicije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading