SKANDAL! FIFA SUSPENDOVALA srpske klubove!

Autor:

Sport

12.01.2023

18:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naše ekipe nalaze se na crnoj listi krovne fudbalske organizacije.

SKANDAL! FIFA SUSPENDOVALA srpske klubove!

Foto: Starsport

Detalj sa utakmice Novi Pazar - Crvena zvezda

Fudbalski savez Srbije je suspendovao čak pet klubova iz najvišeg ranga takmičenja, odnosno Prve lige Srbije, pred početak zimskog prelaznog roka.

FSS je kaznio Superligaša Novi Pazar, baš kao i drugoligaše Inđiju, Rad, Novi Sad i Zlatibor, a nalog za kaznu je došao direktno iz FIFA, koja je pravosnažnim odlukama kaznila ove ekipe.

Ekipa iz Novog Pazara je kažnjena jer nije izmirila dugovanja prema bivšem prvotimcu Farisu Handžiću, pa zbog toga neće smeti da registruje nove fudbalere do daljnjeg.

Foto: Starsport

Novi Pazar je jedno od najprijatnijih iznenađenja u Srbiji

Još gore je prošla Inđija, koja nije izmirila dugovanja prema Denisu Čalovu, trenutnom igraču Vitebska. Tek kada budu dostavili dokaz da su izmirili sva dugovanja, ekipa iz Srema će moći da registruje nove igrače.

Po sličnom osnovu, suspendovan je i prvoligaš Zlatibor. Ekipa Zlatibora duguje novac sudijama na kup utakmici sa Čukaričkim, a tkaođe, duguje i Opštinskom fudbalskom savezu Užica oko 700.000 dinara. 

Kažnjeni su i Rad, jer nije plaćao službena lica na utakmicama omladinaca i kadeta, odnosno ekipa Novog Sada, koja duguje novac Danielu Ortizu, nekadašnjem prvotimcu.

Suspendovani klubovi moraće da što pre da izmire dugovanja, jer zimski prelazni rok počinje 16. januara. Odluke je donela Disciplinska komisija FSS, s potpisom predsednika Ivana Nikolića, na sednici u četvrtak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading