PELEOV STADION U SRBIJI? Džajić: "Nemam ništa protiv, ali..."

Autor:

Sport

04.01.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legenda Crvene zvezde i svetskog fudbala Dragan Džajić, u razgovoru za naš portal, govorio je o incijativi predsednika FIFA Đanija Infantina da u svakoj zemlji na svetu, makar po jedan stadion ponese ime po nedavnom preminuom Peleu. To automatski odnosi i na Srbiju.

PELEOV STADION U SRBIJI? Džajić: "Nemam ništa protiv, ali..."

Foto: Tanjug/AP/Starsport

Đani Infantino, predsednik FIFA, ožalošćen smrću legendarnog Pelea, najavio je da će pokrenuti inicijativu da svaka zemlja, članica te organizacije, barem jedan stadion nazove po brazilskom fudbaleru.

Međutim, prve reakcije iz Srbije, konkretno najvećeg igrača s naših prostora Dragana Džajića, ne slute da bi takav predlog Svetske kuće fudbala mogao da zaživi i u Srbiji, a bogami i šire.

Podsetimo, Pele je preminuo 29. decembra 2022. u 83. godini u Sao Paulu posle duge borbe sa kancerom, a Infantino je ekspresno otputovao u Brazil kako prisustvovao sahrani legendarnog Pelea.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Đani Infantino na sahrani

- Pokrenućemo inicijativu da sve zemlje sveta imaju bar jedan stadion koji će poneti ime po Peleu da bi sva deca znala koliko je on bio važan za fudbal - rekao je Infantino.

Džajić, koji je u rodnom Ubu dobio stadion sa svojim imenom, kaže da nema ništa protiv takve ide, međutim, dodao je sledeće:

- Mislim da je to nemoguće. Teško da će, recimo, Poljaci ili Francuzi baš želeti da po njemu daju ime stadionu. Imaju oni svoje legende. Ako ga je neko voleo i poštovao, to sam bio ja, ali ne znam hoće li to zaživeti u Srbiji. Za Brazil je u redu. Zapravo, ne bih imao ništa protiv, ali sumnjam da će naš narod to prihvatiti. Ne zavisi to od Džajića, već od ljudi koji tamo žive, lokalnih samouprava... On je zaista bio najbolji protiv kojeg sam igrao, bio je i planetarna fudbalska zvezda, međutim, u svakoj zemlji drugačije razmišljaju. Nema sumnje da će mnogi prihvatiti taj predlog FIFA, koji prethodno treba da se usvoji. Što se Mihajlovića tiče, razmišljam gotovo isto. Gradski funkcioneri, stanovnici, Fudbalski savez Srbije i njegove ispostave po regionima o tome moraju da odlučuju - rekao je Dragan Džajić za Republiku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Alo

04.01.2023 10:01

Može neki stadion da ponese njegovo ime zašto da ne on je bio prijatelj Srbije, a Dzajić je svoje ime rezervisao za Ub!