SRAMNO I BOLESNO! Ne poštuje ni MRTVE - potez koji je SVE ZGROZIO! (FOTO)

Autor:

Sport

03.01.2023

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li je normalan?

SRAMNO I BOLESNO! Ne poštuje ni MRTVE - potez koji je SVE ZGROZIO! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Luka Modrić i Đani Infantino

Legendarni Brazilac, Edson Arantes do Nasimento Pele, preminuo je u četvrtak 29. decembra u svojoj 83. godini života.

Sahrana će se održati u utorak na groblju u blizini stadiona Santosa, poznatom po imenu "Memorial Necropole Ecumenica" i to na devetom spratu, čime je hteo da oda počast svom ocu Dondinju koji je u igračkim danima nosio broj devet na dresu.

Mnogi viđeniji ljudi iz sveta sporta okupili su se da isprate Pelea na večni počinak, a predsednik Svetske kuće fudbala (FIFA), Đani Infantino, zgrozio je sve ponašanjem na sahrani.

Naime, Infantino je uslikan kako pravi selfije ispred Peleovog kovčega i sve to sa osmehom na licu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Đani Infantino na Peleovoj sahrani

 

Infantino nije pokazao nikakvo poštovanje prema legendarnom Brazilcu i ovo je, u najmanju ruku, sraman gest prvog čoveka FIFA.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Đani Infantino na Peleovoj sahrani

 

Inače, ispraćaj za javnost održao se u ponedeljak na stadionu Santosa gde se okupio ogroman broj ljudi. Jedan od njih bio je i Klaudio Karanka koji se od Pelea oprostio sledećim rečima:

- Nikada ga nisam gledao kako igra, ali ljubav prema Peleu je tradicija koja se prenosi sa oca na sina u Santosu. Naučio sam sve o njemu, gledao sam golove i kako je Santos postao važan jer je Pele postao važan. Znam poneke navijače Santosa čija deca navijaju za druge klubove. Ali to je zbog toga što nikada nisu gledala Pelea, jer da jesu, osećali bi zahvalnost koju ja sada osećam.

Pele je skoro čitavu karijeru proveo u Santosu za koji je igrao od 1956. do 1974. godine i gde je na 636 utakmica uspeo da postigne 618 golova. Tek u finišu karijere prešao je u američki Kosmos.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading