TEŠKA PRIČA LEGENDE FUDBALA! Pele je odrastao u SIROMAŠTVU: Kuća u kojoj je živeo dokaz je KOLIKO SE MUČIO! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

30.12.2022

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Često je išao bos, a i hrana je znala da bude samo san.

TEŠKA PRIČA LEGENDE FUDBALA! Pele je odrastao u SIROMAŠTVU: Kuća u kojoj je živeo dokaz je KOLIKO SE MUČIO! (FOTO GALERIJA)

Foto: Tanjug/AP

Pele

Legendarni Brazilac,  Edson Arantes do Nasimento Pele, preminuo je posle duge i teške bolesti u 83. godini života, a njegova smrt pogodila je čitavu planetu.

Otišao je Pele u večnost i mnogi su se oprostili od njega.

Svojom igrom Pele je uspeo da promeni fudbal, a kada pogledamo kako je odrastao - jasno je da je imao motiv više da se izbori za mesto pod zvezdama.

Rođen je 23. oktobra u siromašnoj porodici u Tres Korasoisu, na jugu Minas Žeraisa. Otac mu je takođe bio fudbaler, igrao je za Fluminense, pa je ljubav prema fudbalu preneta i na njega. Ovako izgleda, sada sređena, kuća u kojoj je Pele odrastao sa porodicom.

Brazilac je detinjstvo proveo u siromaštvu, fudbal mu je bila omiljena igra i često je govorio koliko su se on i njegova porodica mučili. 

- Uvek smo bili bosi i nosili odeću koju su drugi bacali. Kuća je bila mala, pretrpana, krov je prokišnjavao. Bez redovnih prihoda, sećam se više puta je jedina hrana koju je majka mogla da nam da hleb sa parčetom banane. Moja majka i baka su mi popravljali pocepane šortseve. Nosio sam košulje od platna za džakove od brašna. Nismo imali odgovarajuću odeću, naravno, čak ni loptu, a mi smo se snalazili tako što smo čarapu punili papirima i krpama. Trudili smo se da joj damo što specifičniji oblik, a kada je to postignuto, vezali smo je kanapom - pričao je svojovremeno Pele.

Vremenom, on je uspeo da postane jedan od najboljih fudbalera u istoriji ove igre, pa je i siromaštvo ostalo iza njega. Ipak, svoju porodicu i poreklo Pele nikada nije zaboravio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading