E, TOLIKO JE VELIKI BIO! Brazil PLAČE za legendom, Pele dobio ogromnu počast!

Autor:

Sport

30.12.2022

08:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi su se ujedinili da isprate legendu.

E, TOLIKO JE VELIKI BIO! Brazil PLAČE za legendom, Pele dobio ogromnu počast!

Foto: Tanjug/AP

Pele

Edson Arantes do Nasimento Pele izgubio je borbu sa rakom i preminuo u 83. godini.

Pele se dugo mučio, pokušavao da pobedi opaku bolest, ali je ona na kraju ipak bila jača.

Čitav svet počeo je da se oprašta od Brazilca koji je jedan od najvećih fudbalera u istoriji ove igre. Pele je jedini igrač koji je osvojio tri Mundijala, davao je golove kao od šale i po mnogima je najbolji fudbaler ikada.

Brazil je zbog njegove smrti stao, a u državi je proglašena trodnevna žalost.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Vlada predsednika Brazila Žaira Bolsonara, koji u nedelju napušta predsedničku funkciju, odlučila je da ukaže veliku počast preminuloj legendi pa će naredna tri dana u čitavoj državi biti dani žalosti.

U saopštenju Vlade se navodi da je Pele bio veliki građanin i patriota, koji je uzdizao ime Brazila gde god da je otišao. Naslednik Bolsonara, Luis Injasio Lula da Silva, složio se sa odlazećim predsednikom i napisao je na Tviteru da je malo Brazilaca koji su proneli ime Brazila tako daleko kao što je on.

 

 

Pele je u bogatoj karijeri nastupao za Santos (od 1956. do 1974. godine) i Njujork Kosmos. Za brazilskog velikana je odigrao 638 utakmica postigavši čak 619 golova - impozantno!

U redove Kosmosa prešao je 1975. godine, a dve godine kasnije je okončao karijeru. Upisao je 56 nastupa za ekipu iz Njujorka postigavši 31 gol. Za reprezentaciju Brazila nastupio je 92 puta i postigao je 77 golova, a pritom je osvojio i tri Svetska prvenstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading