KO JE VEĆI PELE ILI MARADONA? Dijegu postavili kultno pitanje, njegov odgovor se i DANAS PREPRIČAVA!

Autor:

Sport

30.12.2022

08:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dve veličine.

KO JE VEĆI PELE ILI MARADONA? Dijegu postavili kultno pitanje, njegov odgovor se i DANAS PREPRIČAVA!

Foto: Tanjug/AP

Pele i Maradona

Jedan od najvećih fudbalera u istoriji Edson Arantes do Nasimento Pele nažalost je izgubio borbu sa rakom i preminuo je u 83. godini.

Tužna vest je brzinom svetlosti obišla planetu, a legendarni as će ostati upamćen kao jedan od najvećih fudbalera u istoriji ove igre, ali i jedini čovek koji je tri puta osvojio Svetsko prvenstvo.

Ipak, nekako redovno pitanje u svetu fudbala je - ko je bolji i veći, Pele ili Maradona?

Republika

Foto: Tanjug/AP

Pele i Maradona

 

Svako ima svog favorita i nema sumnje da su ova dva igrača obeležila istoriju najvažnije sporedne stvari na svetu, a kada su legendarnom Dijegu Armandu Maradoni postavili ovo pitanje on je dao odgovor koji se i danas prepričava.

Argentinac, koji je preminuo 2020. godine, nije imao dilemu:

Maradona je Maradona, a Pele je bio najveći. Ja sam samo običan igrač. Ne pokušavam da oponašam Pelea, svi znaju da je bio najveći ikada - govorio je svojovremeno Maradona i na taj način odao priznanje Peleu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Dijego Armando Maradona

 

Pele je u bogatoj karijeri nastupao za Santos (od 1956. do 1974. godine) i Njujork Kosmos. Za brazilskog velikana je odigrao 638 utakmica postigavši čak 619 golova - impozantno!

U redove Kosmosa prešao je 1975. godine, a dve godine kasnije je okončao karijeru. Upisao je 56 nastupa za ekipu iz Njujorka postigavši 31 gol. Za reprezentaciju Brazila nastupio je 92 puta i postigao je 77 golova, a pritom je osvojio i tri Svetska prvenstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading