OVAKO SE POŠTUJU LEGENDE! Napolitanci "PREŠLI IGRICU": Pele i Maradona zajedno na nebu uz JAKU PORUKU! (FOTO)

Autor:

Sport

30.12.2022

10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajan oproštaj.

OVAKO SE POŠTUJU LEGENDE! Napolitanci "PREŠLI IGRICU": Pele i Maradona zajedno na nebu uz JAKU PORUKU! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Pele i Maradona

Brazilac, Edson Arantes do Nasimento Pele, preminuo je posle duge i teške bolesti u 83. godini života, a njegova smrt pogodila je planetu.

Mnogi se opraštaju od legendarnog asa koji je bio jedan od najboljih igrača u istoriji fudbala.

Klub koji je "prešao igricu" definitivno je Napoli. Napolitanci su se od Pelea oprostili fenomenalnom porukom na društvenim mrežama i ona je ubrzo oduševila mnoge širom planete.

Na fotografiji koju je Napoli objavio nalaze se legenda ovog kluba, Dijego Armando Maradona i Pele kako idu u raj, a uz to njih stoji samo jedna reč - "večnost".

 

 

Maradona je preminuo pre dve godine, a njegovo rivalstvo sa Peleom vremenom je postalo prijateljstvo i nije se moglo utvrditi ko je najbolji fudbaler u istoriji ove igre.

Dijego je svojovremeno o Peleu govorio ovako:

- Maradona je Maradona, a Pele je bio najveći. Ja sam samo običan igrač. Ne pokušavam da oponašam Pelea, svi znaju da je bio najveći ikada.

Kada je Maradona preminuo Pele se od njega oprostio biranim rečima:

- Jednog dana, nadam se da ćemo igrati fudbal zajedno na nebu. Kako tužna vest. Izgubio sam velikog prijatelja, a svet je izgubio legendu. Još mnogo toga bi trebalo da se kaže. Neka Bog podari snagu članovima njegove porodice.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Dijego Armando Maradona i Pele

 

Pele je Maradonu spominjao i posle finalnog meča nedavno završenog Svetskog prvenstva u Kataru:

Mesi je osvojio svoje prvo Svetsko prvenstvo, što je zaslužio na svom putu. Moj dragi prijatelj Mbape je postigao četiri gola. Bio je dar gledati taj spektakl za budućnost našeg sporta. I ne mogu da propustim da čestitam Maroku na neverovatnom turniru. Sjajno je gledati Afriku kako sija. Čestitam Argentino! Sigurno se Dijego sada smeje - istakao je Pele posle pobede Argentine protiv Francuske.

Sada će se veliki rivali i još veći prijatelji možda ponovo sresti na nekom boljem mestu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading