EMOTIVNA ISPOVEST ĐANLUKE VIJALIJA: Reči koje LEDE KRV U ŽILAMA!

Autor:

Sport

06.01.2023

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski svet je ostao bez velikog čoveka i igrača.

EMOTIVNA ISPOVEST ĐANLUKE VIJALIJA: Reči koje LEDE KRV U ŽILAMA!

Foto: Tanjug/AP

Đanluka Vijali, legendarni italijanski fudbaler i trener, preminuo je danas u 58. godini života, nakon dugogodišnje borbe sa rakom pankreasa.

Vijali je prvi put saznao da ima rak pre pet godina, a jednom prilikom je za Netfliks govorio o tome kako se suočio sa ovom bolešću.

- Plašim se smrti, prirodno, i ne znam šta se dešava na drugoj strani kada se svetlo ugasi, ali na neki način sam uzbuđen što ću otkriti šta se dešava - rekao je Vijali za Netfliksov dokumentarni film „Una Semplice Domanda".

Foto: Tanjug/AP

Đanluka Vijali je najveći trag ostavio u Sampdoriji

Iako je slutio da je kraj blizu, Vijali nije nikada dopustio da ga obuzme tuga.

- Postoji anksioznost da ne mogu da završim sve stvari koje želim da radim, ali to vam pomaže da cenite i razumete život. Osećam se veoma srećnim - pričao je Vijali koji je odigrao ogromnu ulogu u inspirisanju igrača Azura tokom Eura 2020, delujući kao poverenik, mentor i vodeći timske razgovore zajedno sa trenerom Manćinijem.

Takođe, dodao je i da je ova bolest promenila njegov način razmišljanja o svetu.

- Ova bolest nije isključivo patnja, jer ima i divnih trenutaka. Život – nisam ja smislio ovo, ali apsolutno ga delim – je 20 posto ono što se dešava i 80 posto način na koji reagujete na događaje. Bolest vas može mnogo naučiti o osobi kakva jeste, može biti i prilika. Imajte na umu, neću ići toliko daleko da kažem da sam zahvalan raku… - zaključio je Vijali.

Đanluka Vijali je u karijeri igrao za Kremoneze, Sampdoriju, Juventus i Čelsi. U ekipi iz Londona je godinu dana bio igrač-menadžer, a posle toga je vodio i ekipu Votforda. Sa reprezentacijom Italije je kao šef delegacije osvojio Evropsko prvenstvo 2021. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading