KATASTROFA NA APENINIMA: Legendarni Italijan se BORI ZA ŽIVOT!

Autor:

Sport

20.12.2022

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nove užasne vesti stižu sa "čizme".

KATASTROFA NA APENINIMA: Legendarni Italijan se BORI ZA ŽIVOT!

Foto: Tanjug/AP

Đanluka Vijali i Roberto Manćini

Samo dan nakon sahrane Siniše Mihajlovića, legende srpskog, italijanskog i evropskog fudbale, nove katastrofalne vesti stižu sa Apeninskog poluostrva.

Đanluka Vijali, bivši italijanski fudbaler i menadžer, nalazi se u jako teškoj situaciji, pošto mu se situacija sa kancerom pankreasa, koji mu je dijagnostikovan 2017. godine, pogoršala.

Tri godine nakon što je saznao da ima pankreas, Vijali je pobedio bolest, ali se ona nažalost vratila, pa su mu doktori naložili da hitno prekine sa obavljanjem bilo kakvog posla, da bi mogao da se posveti tretmanima.

Foto: Tanjug/AP

Đanluka Vijali, legenda italijanskog fudbala

Vijali je karijeru započeo u Kremonezeu, a zatim je osam sezona nosio dres Sampdorije, sa kojom je 1992. godine osvojio titulu u Seriji A. Usledio je transfer u Juventus, gde je proveo četiri sezone, a sezonu manje je bio u Čelsiju, gde je i završio karijeru.

Poslednju sezonu u Londonu je bio igrač-trener, a zatim je još jednu godinu ostao na klupi "Plavaca". Bio je i trener Votforda, a trenersku karijeru je završio davne 2002. godine. Od tada se bavio komentarisanjem utakmica za "Skaj Sport Italija", a takođe je bio i šef italijanske delegacije na Evropskom prvenstvu 2021. godine, kada su "Azuri" stigli do zlatne medalje, nakon pobede protiv Engleske na penale.

Vijali ima 58 godina, u braku je već 19 sa Ketrin Vajt-Kuper, a oni imaju dve ćerke, Oliviju i Sofiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading