STIGLE TRI PONUDE ZA GVARDIOLA: Hrvat postaje NAJSKUPLJI defanzivac u ISTORIJI fudbala, a Dinamo samo od procenata dobija između 14 i 16 miliona evra

Autor:

Sport

11.12.2022

15:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemci i Hrvati trljaju ruke.

STIGLE TRI PONUDE ZA GVARDIOLA: Hrvat postaje NAJSKUPLJI defanzivac u ISTORIJI fudbala, a Dinamo samo od procenata dobija između 14 i 16 miliona evra

Foto: Tanjug/AP

Joško Gvardiol

Svetsko prvenstvo u Kataru ušlo je u samu završnicu, a kao i pre četiri godine u Rusiji, u njoj se našla reprezentacija Hrvatske.

Jedan od najzaslužnijih za taj rezultat "Vatrenih" je 20-godišnji štoper Joško Gvardiol.

Mladi defanzivac Lajpciga igra fenomenalno na Mundijalu, pa je nemački klub već dobio tri zvanične ponude za njega.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Joško Gvardiol protiv Brazila

Najšire ruke bio je Mančester siti koji bi izdvojio 100 miliona evra za Hrvata, Mančester junajted je spreman da plati pet miliona manje, dok je najslabiju ponudu od "svega" 90.000.000 evropskih novčanica dao Čelsi.

Osim pomenutih cifri, sva tri kluba su Lajpcigu obećala i bonuse, što znači da bi ukupan iznos transfera još narastao vremenom.

U slučaju da "Bikovi" prihvate bilo koju od ovih ponuda, Gvardiol bi prelaskom u neki od pomenutih klubova automatski oborio rekord Harija Megvajera i postao bi najskuplji defanzivac u istoriji fudbala.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Joško Gvardiol protiv Belgije

Podsetimo, Megvajer je pre tri i po godine iz Lestera stigao u Mančester junajted za 87 miliona evra.

Profitiraće i Dinamo

Transferu se nadaju i u Zagrebu, gde bi Gvardiolov bivši klub Dinamo i te kako mogao da profitira.

Naime, kada su "Modri" prodavali Joška Lajpcigu, u dogovor su ubacili procente koji će im pripasti od naredne prodaje. To praktično znači da će im se, u zavisnosti od toga u koji će engleski tim preći Gvardiol, u kasu sliti između 14 i 16 miliona evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading