NOVA UŽASNA VEST IZ ITALIJE: Preminuo Đanluka Vijali

Autor:

Sport

06.01.2023

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika tragedija na Apeninima.

NOVA UŽASNA VEST IZ ITALIJE: Preminuo Đanluka Vijali

Foto: Tanjug/AP

Bivši italijanski fudbaler i trener Đanluka Vijali preminuo je danas u 58. godini, pet godina nako što mu je prvi put dijagnostifikivan rak pankreasa.

Tokom igračke karijere Vijali je nastupao za Kremoneze, Sampdoriju, Juventus i Čelsi. Upravo je u poslednjoj igračkoj sezoni počeo i trenersku karijeru kao igrač-menadžer u Čelsiju, a potom je jednu sezonu bio menadžer Votforda.

Bio je šampion Italije sa Sampdorijom i Juventusom, sa kojim je osvojio i Ligu šampiona, dok je sa Čelsijem osvajao engleske kupove.

Sjajni napadač postigao je 259 golova na 673 utakmice za klubove u kojima je igrao. Smatra se za jednog od najboljih i najkonstantnijih italijanskih golgetera svoje generacije.

Foto: Tanjug/AP

Đanluka Vijali i Roberto Manćini

Bio je kompletan napadač, dinamičan, odlučan, univerzalan sposoban da igra na svim ofanzivnim pozicijama, od krila, preko drugog napadača do centarfora, a posebno je ubojito bio njegovo brzo kretanje u kaznenom prostoru.

Odlikovali su ga atleticizam, snaga, agilnost, a često je postizao atraktivne golove volejima i makazicama.

Vijali je odigrao 59 utakmica i postigao 16 golova za reprezentaciju Italije sa kojom je bio treći na Mundijalu 1990.

Poslednjih nekoliko godina je radio kao šef delegacije fudbalske reprezentacije Italije, a bio je i član tima koji je 2021. godine na Vembliju osvojio prvenstvo Evrope, nakon pobede posle penala nad Engleskom.

Mesto i vreme sahrane će biti naknadno objavljeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading