DA LI JE MOGLO DRUGAČIJE? Poznato kada i gde će Pele biti sahranjen!

Autor:

Sport

30.12.2022

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od Brazilca se oprašta čitava planeta.

DA LI JE MOGLO DRUGAČIJE? Poznato kada i gde će Pele biti sahranjen!

Foto: Tanjug/AP

Pele

Legenda je otišla u večnost. 

Fudbalski svet je zanemeo kada je u četvrtak 29. decembra preminuo Brazilac Edson Arantes do Nasimento Pele.

Pele se dugo mučio i opaka bolest je uspela da ga slomi, a sada se od njega opraštaju ljudi širom planete. Sada je poznato i kada će imati poslednju priliku da se od svog idola i legende fudbala oproste.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Pele

 

Fudbalski klub Santos, u kom je čuveni Brazilac igrao od 1956. do 1974, saopštio je da će se bdenje povodom Peleove smrti obaviti u ponedeljak, drugog januara, a za dan kasnije zakazana je i sahrana.

- Bdenje za najvećeg fudbalera svih vremena biće održano na stadionu Urbano Kaldeira (stadion Santosa, op.aut), na mestu gde je zadivio svet - navedeno je u saopštenju Santosa, kluba iz predgrađa Sao Paula.

Tokom svoje karijere Pele je igrao samo za dva kluba. Najveći trag ostavio je upravo u Santosu gde je na 636 utakmica uspeo da postigne 618 golova. U samom finišu svoje igračke karijere Pele se uputio u Sjedinjene Američke Države gde je u dresu Kosmosa na 64 meča postigao 37 golova.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Pele

 

Za reprezentaciju Brazila igrao je 92 puta i postigao je 77 pogodaka. Svetsko prvenstvo osvojio je već sa 17 godina, a kasnije je postao jedini igrač u istoriji koji je tri puta uspeo da podigne "zlatnu boginju". Sve ovo govori u prilog tome da je bio jedan od najvećih fudbalera u istoriji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading