ŠURBATOVIĆ EKSKLUZIVNO OTKRIO: Protiv Tončeva će biti pokrenuta krivična prijava, nije imao pravo da se pojavi na sednici!

Autor:

Sport

27.12.2022

17:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bilo je bure u Staroj Pazovi.

ŠURBATOVIĆ EKSKLUZIVNO OTKRIO: Protiv Tončeva će biti pokrenuta krivična prijava, nije imao pravo da se pojavi na sednici!

Foto: Fudbalski savez Srbije

U utorak je održana sednica Izvršnog odbora FSS.

Na njoj se nenadano pojavio Novica Tončev, koji je izneo niz optužbi na rad Saveza.

Pokušao je Tončev da smeni generalnog sekretara FSS-a Jovana Šurvatovića, potom je kritikovao nastup Orlova na Mundijalu, a za kraj odbio je izveštaj direktora reprezentacije Stevana Stojanovića o učinku Srbije u 2022. godini. 

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Novica Tončev

Povodom ovoga za portal Republika oglasio se Jovan Šurbatović, generalni sekretar FSS.

- Došao je na sednicu iako nije imao pravo ni po Statutu ni po zakonu da učestvuje na njoj jer je nedavno ponovo izabran na javnu funkciju, što je potvrdila i Agencija za sprečavanje korupcije. Njegovo istupanje je bilo krajnje necivilizovano i čak bih rekao primitivno. Kao po običaju ispaljivao je uvrede, neistine i diskvalifikacije - rekao je on i dodao:

- Šta da vam kažem, sramota me je njegove sramote. I nije mu prvi put da iznosi izmišljene cifre, zbog čega će dobiti krivičnu prijavu i od saveza i od svih nas pojedinačno. Već je to radio i uvek je sud presuđivao protiv njega. Ponovo će sud ustanoviti isto. Njegov istup bio je očekivan, on svesno iznosi neistine. Pogledajte gde mu je klub kada nema uticaja na sudije. Ne bih sada da pričam i o kladionicama i o izveštajima koje smo godinama dobijali iz UEFA. Članovi IO su, kao i obično, dobili detaljan finansijski izveštaj i upoznati su sa svakim pojedinacnim prihodom ali i pojedinačnim utroškom - zaključio je Šurbatović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading